...este de părere Andreea Cionca Anghelof. Ea este cofondatoare a Impetum Group - consorţiul de business care a creat soluţiile de investiţii Roca Investments, Roca X, Agista, dar şi CITR - liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare. Cu peste 17 ani de experienţă în antreprenoriat, ariile ei predilecte sunt managementul crizei, transformarea afacerii şi Brand & Culture.
Andreea Cionca Anghelof este de părere că formula cheie prin care companiile pot fi scalate constă în amestecul dintre accesul la capital şi „the right mindset” (cultura organizaţională potrivită). La nivelul companiilor lansate de Impetum Group, ea se concentrează la nivel strategic pe dezvoltarea unei culturi organizaţionale care încurajează dezbaterea şi manifestarea curajoasă şi creativă a ideilor. Impetum Group reuneşte: CITR (liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România), ROCA Investments, (soluţie de private equity care urmăreşte consolidarea şi scalarea IMM-urilor româneşti cu potenţial), ROCA X (Venture Capital destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie) şi Agista (fond de growth equity cu focus pe companii care au demonstrat o creştere susţinută cu resurse limitate în nişa în care activează şi caută să-şi accelereze scalarea la nivel naţional şi internaţional).
Ce perspectivă aveaţi în urmă cu 20 de ani în ce priveşte evoluţia profesională? Ce vă doreaţi să profesaţi, să realizaţi?
Cu 20 de ani în urmă, mă pregăteam pentru a avea o carieră în magistratură, având aspiraţia de a deveni judecător. Însă destinul m-a ghidat pe cu un totul alt drum, mult mai dinamic. M-am angajat în CITR, compania lider pe piaţa insolvenţei şi a restructurărilor. Iniţial, am fost atrasă de acest domeniu din curiozitate, dar apoi am rămas din pasiune. De la început, m-a fascinat să cunosc poveştile antreprenoriale din teren, să stau de vorbă cu oamenii şi să identific rapid care sunt valorile în jurul cărora merită construit un plan de restructurare. Mi se părea că sunt un fel de doctor de companii. Am visat dintotdeauna să fac parte dintr-o echipă curajoasă şi motivată să creeze impact în economie. Aşa că am rămas în antreprenoriat şi alături de partenerii mei am cofondat un ecosistem de companii, reinventându-mă la rândul meu de câteva ori. Ce m-a motivat să merg mai departe pe acest drum? Energia. Am fost mereu o persoană energică, care a căutat acţiunea, explorarea şi să mă dezvolt continuu. Cu două decenii ani în urmă, îmi doream un job care să-mi dea energie. Pot spune că l-am găsit. Acum mă definesc ca fiind un catalizator de oameni, echipe, branduri şi strategii. În aceste două decade am învăţat că energia interioară este una dintre cele mai preţioase surse de energie regenerabilă.
Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro