Profesii

Business Magazin. Cum a ajuns Adrian Garofeanu să lucreze la Trb Knauf Insulation, un business de aproape 20 de milioane de euro: Acum, 14 ani voiam să-mi schimb jobul

Autor: Andra Stroe

09.10.2022, 19:00 213

În ciuda unui mediu de business dominat, din timp în timp, de instabilitate, prin prisma crizelor apărute, cariera lui Adrian Garofeanu a fost una cât se poate de stabilă. De aproape 15 ani se află la cârma companiei Knauf Insulation România, iar de nouă ani conduce şi piaţa vecină, Bulgaria. Ce se ascunde în spatele acestei statornicii?

„Am ajuns să lucrez la Knauf Insulation în urmă cu 14 ani, când căutam să-mi schimb jobul pentru că nu mă simţeam împlinit profesional. Ulterior am descoperit acest domeniu şi am realizat că este unul în care îmi face plăcere să activez şi să mă dezvolt”, spune Adrian Garofeanu, sub conducerea căruia compania - unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialelor izolante, a încheiat anul trecut, pe plan local, cu o cifră de afaceri de 19 milioane de euro, în creştere de la 14 milioane de euro, venituri înregistrate în 2020. De-a lungul evoluţiei sale în cadrul companiei, provocările au fost mereu noi şi constante, iar situaţiile şi proiectele, la fel. „Toate aceste aspecte m-au făcut să simt că am schimbat jobul de câteva ori în ultimii 15 ani.” Deşi pare o perioadă lungă, în care pot apărea rutina şi demotivarea, de când a început să lucreze aici spune că a experimentat o mare variaţie din punct de vedere profesional. „Compania există pe piaţa locală din 2008, a luat naştere în plină criză economică. Între timp lucrurile au evoluat şi s-au schimbat foarte mult. Dezvoltarea businessului, formarea unei echipe locale, schimbarea responsabilităţilor profesionale, pandemia care ne-a schimbat tuturor modul de a lucra, în care ne raportăm la ceea ce avem, războiul care nimeni nu credea că se poate întâmpla în zilele noastre, actuala criză energetică, toate acestea au făcut ca niciun an să nu semene cu altul. În plus, faptul că lucrez într-o companie care înţelege responsabilitatea faţă de mediu, faţă de generaţiile următoare, pe care le influenţăm, a contat enorm”, explică executivul secretul stabilităţii în cadrul companiei. Colegii din ţară şi din afară spune că reprezintă, la rândul lor, un factor motivaţional purternic pentru care este în companie de un deceniu şi jumătate.

Într-o frază, el îşi descrie cariera drept un parcurs muncit, pornit cu multă curiozitate, dorinţă de a înţelege şi cu şansa unor oameni de la care a avut de învăţat. Partea cea mai bună, adaugă Garofeanu, este că acest drum nu s-a încheiat, iar premisele sunt aceleaşi: curiozitatea, învăţarea, inspiraţia, dorinţa de a-şi lăsa amprenta pe un business cu adevărat sustenabil, lucruri care îl motivează şi azi la fel de mult.

„Unde mă văd peste alţi 15 ani? Îmi place să lucrez cu oamenii, îmi plac provocările şi ţintele ambiţioase. Aşa că voi fi, cu siguranţă, într-un loc în care voi putea contribui şi aduce plus- valoare prin prisma experienţei profesionale. Dar cel mai important, sigur voi face ce îmi place. Înainte de a mă alătura Knauf Insulation am avut o experienţă internaţională, în Elveţia, unde am lucrat aproximativ 3 ani. Aşa că pot spune că atât timp cât îţi place proiectul sau provocarea, va fi mai uşor să iei o decizie.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO