Profesii

Business Magazin. De ce studenţii români au trecut la o vânătoare de diplome străine

Autor: Andra Stroe

27.03.2022, 19:31 229

Trendul studiilor în străinătate era unul bine conturat înainte de apariţia pandemiei. Restricţiile impuse în ultimii doi ani au adus însă schimbări fără precedent în modul de desfăşurare a cursurilor. A afectat criza sanitară dorinţa românilor de a se forma în cadrul facultăţilor de peste graniţe? Răspunsul îl au consultanţii educaţionali.

Cel puţin în România, pandemia a avut un efect pozitiv asupra plecatului la studii în străinătate. În cadrul Edmundo, numărul studenţilor pe care i-am ajutat să aplice la studii în afara graniţelor a crescut”, susţine Adina Cristescu, manager echipă consilieri Edmundo, un programul de consiliere şi asistenţă pentru admiterea la instituţii din străinătate, lansat de Educativa. Potrivit ei, această creştere se datorează şi faptului că în 2020 multe universităţi au permis începerea semestrului de toamnă online, de acasă, dând astfel posibilitatea unui număr destul de mare de studenţi să rămână în România, dar să înveţe online la o universitate din străinătate.

Trendul pozitiv e confirmat şi de Ana Maria Papp, business development manager al consultantului educaţional pentru studii în străinătate şi pentru programele Work and Travel în SUA IntegralEdu, prezent în piaţa locală din 2008, cu birouri în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Timişoara şi Iaşi. „Faţă de anii anteriori, nu observăm diferenţe majore în ceea ce priveşte dorinţa de a merge la studii în străinătate. Doar că procesul de decizie solicită un timp mai îndelungat, întrucât apar întrebări noi de tipul: «Voi învaţa online sau fizic?», «Oare viaţa de student va fi aceeaşi?»”, afirmă ea.


Ana Maria Papp, business development manager, IntegralEdu: Faţă de anii anteriori, nu observăm diferenţe majore în ceea ce priveşte dorinţa de a merge la studii în străinătate. Doar că procesul de decizie solicită un timp mai îndelungat, întrucât apar întrebări noi de tipul: «Voi învaţa online sau fizic?», «Oare viaţa de student va fi aceeaşi?».


Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO