Profesii

Business Magazin. Două antreprenoare românce încearcă să câştige teren cu yoga prin intermediul Zoom: Între 20-30% din cursanţii online sunt străini din Italia, Austria, Germania, chiar şi din SUA

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.01.2021, 15:45 174

Mpower Yoga, studio de yoga deschis de Emilia Oprea şi Alexandra Negulescu în luna septembrie a anului 2019, este unul dintre multele businessuri care au fost nevoite să îşi mute activitatea în mediul online. Cum a evoluat activitatea companiei?

„În momentul în care am realizat ce impact o să aibă pandemia de COVID-19 asupra economiei, dar mai ales asupra comportamentului oamenilor, ne-am dat seama că pentru următorii 2-4 ani nu vom putea crea un business de succes care să aducă mai mulţi oameni în acelaşi spaţiu, închis. Din toamnă, ne-am transformat într-un business de yoga online. Am renunţat complet la spaţiul fizic în ideea de a reduce costul nostru cel mai mare, şi anume chiria”, a spus Emilia Oprea, cofondator Mpower Yoga Studio, business înfiinţat în septembrie 2019.

Una dintre opţiunile antreprenorilor ale căror businessuri au fost lovite mai puternic de pandemie a fost tranziţia spre mediul online, ceea ce au ales să facă şi Emilia Oprea, antreprenor, şi Alexandra Negulescu, profesoară de yoga, cele două fondatoare ale studioului de yoga Mpower Yoga, din Bucureşti.

„Transmitem live clasele zilnice prin YouTube, iar pe lângă asta, am început să creăm programe online de meditaţie şi yoga şi retreaturi de yoga. Continuăm cu aceleaşi principii, acelea de a oferi oamenilor o practică fizică ce aduce beneficii pe toate planurile, de a-i conecta la ei înşişi şi la comunitate şi de a acţiona într-un mod bun, chiar dacă pandemia a schimbat radical modalitatea prin care ne desfăşurăm activitatea. Tot contextul pandemic ne-a oferit o perspectivă cu mult mai multe oportunităţi decât ne imaginam”, a povestit Emilia Oprea.

 

a a continuat spunând că în luna martie a anului în curs, când a fost anunţat primul lockdown (starea de urgenţă), activitatea Mpower Yoga se desfăşura la studioul fizic.  

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO