Profesii

Business MAGAZIN. Dragoş Gal vrea să dea lovitura cu Visitor Analytics, un website inteligent ca alternativă la Google Analytics. ”Suntem un campion ascuns al României, ne apropiem de 3 milioane de instalări”

Autor: Ioana Niţă

27.11.2022, 14:00 426

Într-o lume a datelor dominată de americanii de la Google, o echipă de români din Cluj-Napoca a creat o soluţie care nu doar concurează de la egal la egal cu cea a gigantului din SUA, ci chiar oferă în plus o paletă mult mai largă de date şi analize ce îi ajută pe cei care deţin site-uri web să îşi crească businessurile. Care este povestea companiei Visitor Analytics şi cum a ajuns Clujul în epicentrul acestei soluţii care vrea să cucerească lumea?

Aş putea spune că suntem un campion ascuns al României deoarece ne apropiem de 3 milioane de instalări la nivel global şi discutăm de aproximativ 900.000 de domenii pe care suntem activi în acest moment. În ultimii doi ani sau trei ani, dacă mă uit pe datele financiare, avem o creştere în jur de 60% de la an la an şi ţintim un venit anual recurent de 10 milioane de dolari.

Vedeţi AICI emisiunea VIDEO 

Am putea să spunem că ne aflăm cumva la sfârşitul vârstei de start-up şi începutul zonei de scale-up. Deci practic acum am început să alergăm ca să ne dezvoltăm condiţia fizică şi ne pregătim pentru sprint“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, al rubrica Start-up Pitch, Dragoş Gal, head of enterprise, integrations & partnership în cadrul Visitor Analytics. Compania a fost fondată de doi germani în 2016 la Cluj-Napoca, echipa de români construind o soluţie complexă de analiză a site-urilor, ca alternativă la soluţia Google Analytics, care se apropie în prezent de 3 milioane de instalări la nivel global, cea mai mare piaţă fiind SUA. Soluţia este folosită în principal de businessuri mici şi mijlocii, dar mai nou şi de companii mari şi foarte mari, precum şi de instituţii din sfera guvernamentală.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO