• Leu / EUR4.9575
  • Leu / GBP5.7071
  • Leu / USD4.6194
Profesii

Business Magazin. Florin Dull, director de comunicare, strategie şi recrutare: Ce trebuie să ştie managerii de carieră

Business Magazin. Florin Dull, director de comunicare, strategie şi recrutare: Ce trebuie să ştie managerii de carieră

Autor: Florin Dull

12.03.2023, 18:15 138

Să fii lider presupune să fii tu exemplul de care cei din preajma ta au nevoie. Dar nu poţi fi, în acelaşi timp, frate, soră, părinte sau cel mai bun prieten. De foarte multe ori, rolul de manager te schimbă, pentru că evoluezi, iar procesul de învăţare te consumă, schimbarea în sine se petrece la un nivel pe care îl accepţi. Cum le poţi explica asta celor din echipă?

Marius stătea ca pe ace. Astăzi era ziua pe care o aştepta de câteva săptămâni bune. Şi mai ales nebune. Soţia lui trecuse cu bine peste câteva probleme cu sarcina, iar programarea de azi la ecograf urma să îi liniştească şi să le ofere prima transmisiune în direct cu micuţa minune dinăuntru. Primele bătăi ale inimii… Lui Marius îi bătea inima şi mai tare, la gândul că nu apucase să discute cu şeful lui despre faptul că azi urma să plece mai repede de la birou. Şi anticipa reacţia pe care managerul avea să o aibă. De obicei, nu se arăta foarte înţelegător, iar oamenii din firmă, cu precădere cei din echipa lui Marius, ştiau deja bine că respectivul şef era mai greu de abordat la capitolul „Diverse”, unde se încadrau şi treburile de familie. Cu toate acestea, trebuia să ajungă la clinică. Şi trebuia să îi fi spus din timp şefului, măcar cu o zi înainte. Dar ar fi comentat. Sigur ar fi venit cu o replică acidă, de genul: „Păi, nu are soţia ta o soră cu care să meargă, sau cea mai bună prietenă? Măcar mama, şi tot merge cineva cu ea”. Nu de puţine ori, rigiditatea superiorului a atins cote maxime, iar Marius era deja pe punctul de a face alegerea la care nu ar fi dorit niciodată să ajungă: jobul sau familia? Joburi se mai găsesc, familia însă este doar una. Şi viaţa este scurtă…

Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare. (!)

Ce înseamnă să fii un bun manager, să creşti echipa, dar totodată să nu uiţi să te creşti, de fapt, pe tine? Există o varietate de răspunsuri şi bine ar fi să fie toate simplu de aplicat în viaţa reală. Dar realitatea bate filmul şi aşteptările fiecărui om sunt  diferite. Vrem să fim mai buni, dar urmărim foarte atent dacă şi ceilalţi sunt dispuşi să facă asta. Pentru că efortul este, totuşi, mare şi nu suntem absolut siguri că merită. Vestea bună este că rolul unui manager are multiple ramificaţii şi, după cum bine ştii, dacă ai ales să faci asta, ai pornit la drum conştient că ai responsabilitatea de a ţine firma pe un umăr şi oamenii pe celălalt. Cum poţi trece de bariera psihologică a problemelor personale?

Am structurat trei paşi importanţi pentru ca viaţa ta să capete sens şi să controlezi balansoarul familie-profesie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9575
Diferență: -0,0061
Ieri: 4.9578
Azi: 4.6194
Diferență: 0,0043
Ieri: 4.6192
Azi: 5.7071
Diferență: -0,1854
Ieri: 5.7177
Azi: 5.1137
Diferență: 0,2726
Ieri: 5.0998