Profesii

Care este onorariul unui regizor de la Operă? VIDEO

Autor: Luciana Georgescu

15.11.2014, 15:02 229

Onorariul unui regizor consacrat de Opera variază între 25.000 şi 30.000 de euro, a declarat Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale Bucureşti, în cadrul emisiunii ZF Live.

“Onorariul unui regizor care montează pe scene importante ale lumii, precum Scala din Milano sau Opera din Viena este de 25.000-30.000 de euro. El face un spectacol căruia îi ştie destinul, ştie cum ar vrea să arate şi  este preocupat de ne-am dori noi, ca beneficiari să fie”, a spus Dincă.

El a mai precizat că Opera Naţională Bucureşti vrea să îşi formeze un portofoliu de spectacole recunoscute la nivel mondial, urmând ca ulterior să ofere ocazia şi regizorilor români de a se afirma în această direcţie.

“Suntem o zonă teatrală de foarte bună calitate, însă avem puţini regizori români care monteză piese de operă. Pe de altă parte, avem mulţi regizori de teatru care pot monta oricând operă. În viitor vom începe să apelăm şi la regizori români”, a declarat Dincă. 

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 4 noiembrie, cu Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO