Profesii

Care sunt cei mai vânaţi angajatori de către români: Google, Porsche şi Amazon se află în vârful listei

Care sunt cei mai vânaţi angajatori de către români:...

Autor: Irina Apetrii, Anamaria Cadis

05.03.2020, 13:04 98

Google ocupă primul loc în topul celor mai doriţi angajatori din România. Gigantul IT este urmat de Porsche, Amazon şi Regina Maria în preferinţele românilor care îşi caută un loc de muncă, potrivit unui studiu realizat de Universum Global.

Domeniul IT rămâne cel mai căutat în România. Atât proaspeţii studenţi, cât şi profesioniştii cu experienţă îşi doresc un job la Google, arată studiul la care au participat 15.000 de studenţi dar şi profesionişti cu experienţă pe piaţa muncii

Aproximativ 200 de mii de români au deja o carieră în IT.

Următoarele două clasate în topul cu cei mai doriţi angajatori sunt firma germană de automobile Porsche şi Amazon, compania americană de comerţ electronic. În acelaşi top mai figurează nume precum Regina Maria, Banca Transilvania şi Medicover.

La studiul realizat de Universum Global, companie din Employer Branding, în colaborare cu brandul de recrutare eJobs au participat 15.000 de români de toate vârstele. Conform criteriilor de selecţie, atât profesioniştii, cât şi studenţii îşi doresc să aibă un job stabil, care să îi ajute să crească profesional.

Salariul şi programul de lucru flexibil sunt şi ele în topul argumentelor invocate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO