Profesii

Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, este noul director general al Grupului Monza România

LUCA MILITELLO, CEO al Monza, şi Carmen Orban, noul director general al grupului Monza

LUCA MILITELLO, CEO al Monza, şi Carmen Orban, noul director general al grupului Monza

Autor: Georgiana Mihalache

12.08.2019, 10:21 3494

Grupul Monza România, al şaptelea jucător din piaţa privată de sănătate, a recrutat-o în funcţia de director general pe Carmen Orban, care a fost timp de opt ani, din 2011, managerul Institutului Clinic Fundeni, potrivit unui comunicat de presă.

„Vrem să vorbim mai mult şi mai des despre performanţele sistemului medical din România si despre profesionalismul corpului medical. Şi asta pentru că medicii români sunt foarte buni şi concureazăcu succes cu cei din marile clinici ale lumii. Este clar că împreună putem duce medicina românească la un alt nivel”, potrivit lui Luca Militello, CEO al Grupului Monza România.

Carmen Orban, 51 de ani, a început cariera profesională ca medic rezident în secţia de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Universitar din Bucureşti, între anii 1996 şi 2001, potrivit CV-ului acesteia. Ulterior, a devenit medic specialist ATI în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă şi Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri unde a lucrat din 2001, iar din 2009 până în 2011 a fost managerul acestei unităţi. Din 2011 a condus Institutul Clinic Fundeni.

„Am acceptat o nouă provocare în cariera managerială deoarece apreciez că sistemul medical privat poate creşte organic prin satisfacerea interesului pacientului de a beneficia de servicii medicale optime în condiţii de siguranţă”, a spus Carmen Orban. Ea va începe activitatea în privat în cadrul Monza din 19 august 2019, se mai arată în comunicatul de presă.

Spitalul Monza, parte a grupului italian Policlini­co di Monza, cel mai mare spital privat specializat în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţio­nală din ţară, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 30 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de 2017, şi EBITDA de 6%. Planurile pentru anul acesta urmăresc continuarea investiţiilor şi extinderea pe piaţa de servicii medicale private. Grupul Monza în România are 350 de angajaţi şi 150 de colaboratori, intrând pe piaţa locală în iulie 2012, prin deschiderea spitalului din Bucureşti.

În prezent, Grupul Monza deţine Spitalul Monza, Spitalul Monza Metropolitan Hopital şi centrul medical din Bucureşti, Spitalul Monza-Ares din Cluj, Centrele Monza Ares din Constanţa şi reţeaua de clinici-butic Ritmico, în cinci oraşe din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO