Profesii

Câştigul salarial în sectorul bugetar a crescut

Câştigul salarial în sectorul bugetar a crescut
07.12.2010, 13:53 31

Câştigul salarial mediu nominal net nu s-a modificat înoctombrie faţă de septembrie, menţinându-se la 1.340 lei, aceastăvaloare este însă cu 2,5% sub cea din aceeaşi lună a anuluianterior, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică(INS).

Şi câştigul salarial mediu brut s-a menţinut în octombrie laaceeaşi valoare din septembrie, de 1.846 lei, se arată într-uncomunicat al INS.

Nivelurile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominalnet s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare(3.276 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (796lei).

În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştiguluisalarial mediu net faţă de luna precedentă în administraţie publică(11,3%) - ca urmare a acordării, în unele instituţii publice, depremii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), plăţii sumelor dinalte fonduri (inclusiv pentru perioade anterioare), dar şi ca efectal disponibilizării personalui cu salarii mici, în învăţământ(3,9%) - ca urmare a plăţii cu ora a cadrelor didactice (inclusiv acelor lucrate peste normă), pentru cumulul de funcţii al acestora,respectiv ca efect al disponibilizării personalului suplinitor carerealiza câştiguri salariale mici şi în sănătate şi asistenţăsocială (2,1%) - ca urmare a acordării de prime ocazionale, plăţiiorelor suplimentar lucrate, dar şi ca efect al disponibilizăriipersonalului cu salarii mici. Citiţi mai mult despre câştigul salarial albugetarilor pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO