Profesii

Cât câştigă un angajat la Carrefour

Cât câştigă un angajat la Carrefour

Autor: Cristina Rosca

24.08.2014, 11:02 4911

Un angajat Carrefour are un salariu mediu brut de 2.245 de lei, cu 3% mai mare decât în 2008, fiind cel mai mare salariu mediu oferit de un retailer mare. 

Angajaţii reţelelor de hipermar­ke­turi au salarii medii brute cuprinse între 1.900 şi 2.250 de lei, cei mai bine plătiţi fiind salariaţii Carrefour şi Cora. La polul opus, Auchan şi Kaufland plătesc salarii medii brute de sub 2.000 de lei, însă în perioada 2008-2013 cele două reţele au aplicat majorări de 45-60% care au ridicat nivelul salarial aproape de cel plătit de concurenţă.

Salariul mediu brut la nivel naţional este de 2.334 de lei, peste salariul mediu plătit de ori­care dintre cele patru reţele de magazine, care are fiecare câteva mii de salariaţi şi se nu­mă­ră printre cei mai mari angajatori din ţară. În total, Kaufland, Cora, Carrefour şi Auchan aveau la finalul anului trecut circa 29.000 de sa­lariaţi.

ZF a calculat salariul mediu brut în fiecare reţea de comerţ pornind de la bugetul total de salarii şi indemnizaţii al companiilor pe anul trecut, fără a ţine cont de poziţiile deţinute de fiecare dintre salariaţi. Cea mai mare parte a an­gajaţilor lanţurilor de hipermarketuri lu­crează în magazine ca manipulant marfă sau casier, astfel că media nu este dis­tor­sionată semni­fica­tiv de salariile mai mari ale execu­tivilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO