Profesii

Cătălin Micu, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners: 2021 este un an al restructurărilor. Vor fi concedieri colective în HoReCa, aviaţie, outsourcing. În acest moment pe piaţă se oferă între unu şi trei salarii compensatorii după concediere

Cătălin Micu

Cătălin Micu

Autor: Livia Gheorghe

14.02.2021, 15:18 567

Cătălin Micu spune că anul 2021 este un an al restructurărilor în ceea ce pri­veşte companiile private, iar con­form Agenţi­ilor Judeţene pentru Ocu­pa­rea Forţei de Muncă şi auto­ri­tăţilor de mun­că, spune el, se observă o ten­din­ţă de creş­tere a gradului de ne­ocu­pare în piaţa muncii din România.

„Dacă în 2020 s-au făcut analize şi cal­cule, a existat un şomaj tehnic care a con­dus la o amânare a unor decizii ce ţin de afectarea numărului de angajaţi al cor­poraţiilor, în anul 2021 aceste cal­cule au început să se materializeze în re­struc­tu­rări şi, din nefericire, vorbim şi de con­ce­dieri colective în companiile private din sectoare precum HoReCa, aviaţie, out­sourcing, domeniul indus­tri­al şi cel public. Din sta­tisti­ci­le puse la dispoziţie de către Agen­ţiile Ju­deţene pen­tru Ocu­parea For­ţei de Mun­că şi au­to­rităţile de mun­că, se ob­ser­vă o ten­dinţă de creştere a gra­­dului de neocupare în pia­ţa muncii din Ro­mâ­nia“, afir­mă Cătălin Micu, par­te­ner la ca­sa de avocatură Zamfi­rescu Racoţi Va­sile & Partners, în emisiunea de busi­ness ZF Live.

O analiză a ZF arată că turismul - ho­teluri şi agenţii de turism - şi zona de res­taurante, baruri, cafenele au pierdut vân­zări de 4 mld. euro în 2020, din­tr-un total de 6,3 mld. euro business în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO