Profesii

Ce salariu câştigă un muncitor în construcţii în România

Ce salariu câştigă un muncitor în construcţii în...
25.11.2018, 00:10 3782

Ultimii zece ani au adus, pentru angajaţii din domeniul construcţiilor, o creştere de doar 47% a salariului mediu, în condiţiile în care, per total în economie, avansul pentru aceeaşi perioadă a fost de 82%.

Mai mult, construcţiile se numără printre sectoarele cu cele mai modeste creşteri de salarii în perioada 2008-2017, domenii precum comunicaţiile, sănătatea sau comerţul înregistrând dublări ale salariului mediu în ulti­mii zece ani, potrivit unei analize realizate pe baza datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică, la solicitarea ZF.

Astfel, un angajat din construcţii care câştiga un sa­lariu mediu de 1.162 de lei - printre cele mai mici la acea vreme - a ajuns 1.708 lei în 2017, înscriindu-se în conti­nua­re în liga celor mai mici remuneraţii.

„Dacă nu vor creşte salariile în construcţii, din punct de vedere economic vom pierde cu toţii - firmele, anga­jaţii, statul şi beneficiarii proiectelor, care vor primi lucrări de calitate îndoielnică. Sectorul construcţiilor este unul strategic, de buna organizare a lui depinzând şi alte dome­nii, precum infrastructura, transporturile, sănătatea, învă­ţă­mântul, energia“, spune Laurenţiu Plosceanu, preşe­dintele ARACO (Asociaţia Română a Antrepre­no­rilor de Construcţii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO