Profesii

Ce spune Tudorel Toader despre cei patru candidaţi la şefia DNA: Toţi sunt valoroşi! Nu mă antepronunţ

Ce spune Tudorel Toader despre cei patru candidaţi la...

Autor: Florin Zafiu

23.07.2018, 16:49 132

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat faptul că până în prezent s-au înscris patru candidaţi pentru funcţia de şef al DNA, precizând că termenul de depunere a cererilor expiră luni, la ora 17:30. Toader a refuzat să spună cine are şanse, subliniind că toţi sunt „valoroşi”.

„Acum zece minute erau patru, pe care îi ştiţi. La orele 17:30 se termină perioada de depunere a dosarului. La 17:30 vom anunţa oficial pe pagina Ministerului, cu nume şi prenume, candidaţii care s-au înscris, după care mâine se verifică îndeplinirea condiţiilor”, a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat de jurnalişti cine dintre cei patru procurori au şanse mai mari să ocupe funcţia de şef al DNA, ministrul a refuzat să precizeze acest lucru.

„Eu mă antepronunţ să spun că ăla nu e bun, ăla nu e bun? Toţi sunt valoroşi!”, a spus Tudorel Toader.

Până în prezent, s-au înscris, luni, patru procurori pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Luni este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile.

Trei procurori sunt din cadrul DNA: Elena Grecu, Florentina Mirică şi adjunctul Marius Iacob. De asemenea, Cristian Lazăr, de la Parchetul General, s-a prezentat luni la sediul Ministerului Justiţiei, pentru a-şi depune candidatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO