Profesii

Ce vor angajaţii români în 2020: un nou loc de muncă, fără ore suplimentare, o mărire salarială şi un job mai aproape de casă

Bogdan Badea, CEO al eJobs România:

„De la an la an, observăm că angajaţii ştiu din ce în ce mai bine ce vor, dar şi care sunt metodele prin care pot să ajungă mai repede la obiectivele lor. Iar asta se întâmplă nu doar în cazul specialiştilor şi al angajaţilor cu experienţă mai mare, ci chiar şi în cazul celor aflaţi la început de drum profesional, adică al tinerilor.”

Bogdan Badea, CEO al eJobs România: „De la an la an, observăm că angajaţii ştiu din ce în ce mai bine ce vor, dar şi care sunt metodele prin care pot să ajungă mai repede la obiectivele lor. Iar asta se întâmplă nu doar în cazul specialiştilor şi al angajaţilor cu experienţă mai mare, ci chiar şi în cazul celor aflaţi la început de drum profesional, adică al tinerilor.”

Autor: Ramona Cornea

11.01.2020, 12:31 2618

În 2020, angajaţii companiilor active pe piaţa locală mai vor să îşi schimbe domeniul de activitate, să emigreze sau să îşi deschidă o afacere.

Anul acesta, angajaţii români îşi doresc să îşi schimbe locul de muncă, să obţină o mărire de salariu şi să lucreze mai aproape de casă, conform unui studiu derulat de platforma de recrutare online eJobs România.

Întrebaţi care sunt primele trei cele importante obiective profesionale pentru 2020, mai mult de 44% dintre cei care au participat la sondaj au pus pe primul loc schimbarea jobului.

Circa 30% dintre ei speră la o mărire salarială, 24% vor un job mai aproape de casă, iar 22% îşi doresc dezvoltarea profesională în acest an. Următoarele cele mai menţionate obiective sunt schimbarea domeniului de activitate, emigrarea sau lansarea în antreprenoriat.

„De la an la an, observăm că angajaţii ştiu din ce în ce mai bine ce vor, dar şi care sunt metodele prin care pot să ajungă mai repede la obiectivele lor. Iar asta se întâmplă nu doar în cazul specialiştilor şi al angajaţilor cu experienţă mai mare, ci chiar şi în cazul celor aflaţi la început de drum profesional, adică al tinerilor”, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Angajaţii care plănuiesc să rămână şi în 2020 la acelaşi loc de muncă sunt decişi să facă o serie de schimbări faţă de anul trecut. Cei mai mulţi dintre aceştia spun că vor să reducă sau chiar să elimine orele lucrate peste program. La fel de mulţi îşi doresc să fie implicaţi în proiecte mai mari, în timp ce aproape 34% au în vedere o promovare. De asemenea, 7 din 10 respondenţi cred că acest an va fi mai bun decât precedentul din punct de vedere profesional.

„Când spun asta, românii de gândesc, evident, şi la ce se va întâmpla cu salariile lor. Astfel, 62% dintre participanţii la studiu cred că în 2020 vor primi o majorare salarială. Un sfert dintre aceştia estimează că în noul an vor câştiga cu 10%-20% mai mult decât în 2019, 14% se aşteaptă la majorări ajustate cu inflaţia, cuprinse între 5% şi 10%, iar 18% speră la un salariu net mai mare cu 20% - 25% în 2020”, explică Bogdan Badea. Mai mult, doar 10% dintre respondenţi cred că salariile lor vor creşte cu peste 50%, iar 7,6% sunt mulţumiţi de salariile lor actuale şi nu plănuiesc să ceară o mărire.

Studiul a fost realizat în perioada 1-27 decembrie 2019, pe un eşantion de 1.120 de repondenţi. Ramona Cornea

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO