Profesii

Cea mai bogată femeie din lume a câştigat 39 de milioane de euro pe zi

Cea mai bogată femeie din lume a câştigat 39 de...

Autor: Octavian Calei

03.08.2013, 09:00 10546

Cea mai bogată femeie din lume a câştigat anul trecut 589 de dolari pe secundă, averea ei crescând exponenţial datorită afacerilor din exploatarea resurselor minerale, scrie site-ul australian Herald Sun.

Averea Ginei Rinehart a înregistrat o creştere explozivă în ultimul an, de la 18,8 miliarde de dolari la 29,17 miliarde dolari, în ciuda faptului că s-a confruntat cu mai multe procese în 2012 care îi vizau averea. Trei dintre copiii ei, John Hancock, Bianca Rinehart şi Hope Welker, au dat-o în judecată încercând s-o excludă din afacere.

Ritmul de creştere al averii lui Rinehart este de-a dreptul impresionant – 52 de milioane de dolari pe zi.

Dacă averea Ginei Renehart va continua să sporească în acelaşi ritm, ea ar putea deveni cea mai bogată persoană din lume. Pentru aceasta, ea ar trebui să-l depăşească pe Carlos Slim, cu o avere de 69 de miliarde de dolari.

Australianca în vârstă de 58 de ani este acum cea mai bogată femeie din lume, depăşind-o pe Christy Walton, văduva lui John Walton, fondatorul mega retailerului american Wal-Mart.

Analiştii estimează că industria exploatării de resurse naturale are un potenţial de a genera venituri de miliarde de euro în următoarea decadă. În acest context, Rinehart ar avea şanse să ajungă cea mai bogată persoană din lume.

Gina Rinehart a moştenit afacerea minelor de la tatăl ei, Lang Hancock, care a murit în 1992. Ea a reuşit să-şi crească averea de la 75 de milioane de dolari, cât era în 1992, la 29,17 miliarde de dolari în prezent, de 386 de ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO