ZF Antreprenorii României

Cei mai mari zece antreprenori din Vâlcea ţin pe umeri 15% din businessul judeţului. Toţi au companii profitabile

10 mar 2016 Autor: Mădălina Panaete

Ziarul Financiar lan­sează săp­tă­mâna aceasta îm­preună cu Banca Transil­vania proiec­tul „Capitalul privat ro­mânesc - o şansă pentru dez­vol­tarea eco­nomică a României“, un proiect editorial în cadrul căruia vor fi organizate con­fe­rinţe în marile oraşe ale Ro­mâniei. Prima oprire a proiec­tului ZF Antre­pre­norii Ro­mâ­niei va fi pe 10 martie la Piteşti.

Primele zece companii an­tre­prenoriale din judeţul Vâlcea, în care activează peste 10.000 de firme, au îm­preună afaceri de circa 1,4 miliarde de lei (peste 300 milioane de euro), susţinând astfel 15% din businessul total realizat la nivelul judeţului, arată o ana­liză a ZF. Împreună, antre­prenori precum Constantin Boro­miz, fa­milia Crăciunescu, Dan Mutu sau Nicolae Mun­teanu anga­jea­ză în fabricile sau magazinele lor peste 3.600 de oameni din cei peste 50.000 care activează la ni­ve­lul tuturor firmelor din Vâlcea.

Comerţul este activitatea principală a companiilor an­treprenoriale din judeţ, jumătate din primii zece jucători români având ca focus acest domeniu. Fie că este vorba de comerţul auto, aşa cum este cazul Nurvil, fie că au ales comerţul de pro­duse vegetariene aşa cum este cazul Sano Vita, peste 30% din firmele (inclusiv cele străine) din judeţul Vâlcea au ales să joace în acest sector.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2016

 
Cuvinte cheie:
companii
, valcea
, crestere
, antreprenori
, business
, zf
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide