Profesii

Cel mai puternic executiv român primeşte o nouă funcţie şi preia conducerea Coca Cola peste 20 de ţări

Cel mai puternic executiv român primeşte o nouă...

Autor: Cristina Roşca

03.05.2017, 23:22 10303
Executivul român Călin Drăgan (50 de ani) a preluat funcţia de director regional peste ţările ASEAN (ţările din Asia de Sud-Est în total zece state) şi din Orientul Mijlociu pentru gigantul Coca-Cola, potrivit datelor publice.
 
El se va muta în Singapore. Anterior el a fost representative director, preşedinte şi CEO pentru Coca-Cola East Japan, al patrulea cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola din lume, o companie cu afaceri de 5,5 mld. dolari anual şi circa 7.000 de salariaţi. El a preluat funcţia după fuziunea a patru îmbuteliatori din Japonia: Coca-Cola Central Japan, Mikuni Coca-Cola Bottling, Tokyo Coca-Cola Bottling şi Tone Coca-Cola Bottling.
 
Potrivit datelor existente, el era cel mai puternic executiv român. El a ocupat această poziţie timp de aproape patru ani, durata medie a unui mandat în corporaţii. Anterior, timp de un an el a ocupat funcţia de director de operaţiuni- corporate officer and executive director of operations & business transformation - în cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia. Înainte de a pleca pe meleaguri nipone, el a fost, în perioada 2005-2009, director general al Coca-Cola HBC România, o poziţie ocupată anterior numai de străini.
 
În mandatul său vânzările au crescut de două ori, iar profitabilitatea a fost de trei ori mai mare. În urmă cu 12 ani Drăgan era director general al Coca-Cola HBC România, fiind primul şi, până acum, singurul român care a de­ţinut funcţia de conducere a îmbuteliatorului pe piaţa ro­mânească şi unul dintre managerii români cu cea mai spectaculoasă evoluţie.
 
Au trecut peste 20 de ani de când managerul a început să lucreze în sistemul Coca-Cola. Proaspăt ieşit de pe băncile facultăţii, îşi amintea anterior Călin Drăgan, ţara abia intrase în era postcomunistă, iar el a pre­luat conducerea depozitului Coca-Cola din Timişoara şi şi-a dat seama că trebuie să vorbească limba en­gleză, pe care, la acea vreme nu o ştia.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO