Cele mai bine plătite joburi din România. Cât se câştigă

18 ian 2015 Autor: Adelina Mihai

Angajaţii din domeniul extracţiei petrolului şi a gazelor naturale, dar şi cei din companiile producătoare de tutun au salarii mai mari de 4.000 de lei net pe lună, acestea fiind sectoarele care şi-au plătit cel mai bine angajaţii în primele 11 luni ale anului trecut, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.
 
Dacă cei din sectorul extracţiei petrolului au încasat un salariu mediu de peste 4.500 de lei net, cei din industria tutunului au primit câte aproximativ 4.200 de lei net pe lună în perioada ia­nuarie-noiembrie 2014. În clasa­mentul celor mai bine plătiţi salariaţi din economie se mai află şi bancherii, cu un ni­vel salarial mediu de 3.990 de lei net pe lună, urmaţi de angajaţii din dome­niul fabricării produselor de cocserie (cu un salariu mediu de 3.952 de lei net pe lună) şi de IT-işti, care au primit, în medie, câte 3.915 lei în primele 11 luni ale anului.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, salarii
, domenii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide