Profesii

Cele mai bune programe de MBA si EMBA din Romania

23.03.2009, 21:30 855

Cel mai bun program de master de business de pe piata locala este cel al CEU Business School, potrivit celei de-a doua editii a Top MBA, editat de ZF, care apare astazi pe piata.
Top MBA este singurul clasament de acest tip de pe piata locala si a fost realizat pe baza raspunsurilor absolventilor de programe de master de business de anul trecut. ZF a centralizat aproximativ 250 de chestionare de la absolventii a noua scoli de afaceri cu prezenta la nivel local, ceea ce reprezinta peste 70% din numarul total de absolventi de anul trecut, de aproximativ 350.
Clasamentul final a fost realizat pe baza a 12 criterii (salariu, crestere salariala, aplicabilitate la job, dezvoltarea abilitatilor personale, dezvoltarea abilitatilor de management, rata de promovabilitate, posibilitatile pentru networking, calitatea predarii, experienta profesorilor, calitatea cursurilor, intrarea in antreprenoriat).
A fost luata in considerare si pozitia obtinuta anul trecut. Cele 13 criterii au avut pondere egala.
Pe locul doi se afla programul de MBA Romano-Canadian, iar prima jumatate a clasamentului este dominata de programe de Executive MBA.
Salariul mediu al absolventilor de EMBA este de 3.000 de euro, in timp ce absolventii de MBA castiga, in medie, 2.275 de euro net pe luna.
Cel mai bine platiti la nivel local sunt studentii programului de EMBA al WU Executive Academy Viena, cu un salariu mediu de aproape 3.500 de euro.
CEU Business School a intrat in acest an in clasament, intrucat anul trecut a absolvit prima serie de absolventi. Potrivit primei editii a Top MBA, cel mai bun program era in 2008 cel oferit de austriecii de la WU Executive Academy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO