Profesii

CEO-ul NEPI deţine acţiuni de 34 mil. lei pe Bursa de la Bucureşti. Cât au ceilalţi acţionari

CEO-ul NEPI deţine acţiuni de 34 mil. lei pe Bursa de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.03.2016, 14:10 1141

Alexandru Morar, CEO-ul fondului sud-african de investiţii NEPI, deţine acţiuni în valoare de 34 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti, unde grupul este listat. Tiberiu Smaranda, directorul executiv al companiei, are acţiuni care valorează 20,8 de milioane de lei, în vreme ce acţiunile Mirelei Covasa, CFO NEPI, au o valoare cumulată de 12,4 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de la Bucureşti.

NEPI, New Europe Property Investments PLC (simbol bursier NEP), compania imobiliară care deţine cele mai mari centre comerciale din Capitală, a anunţat vineri modul de împărţire a câştigului pentru exerciţiul financiar 2015: dividende cash şi acţiuni gratuite.

Compania se ocupă cu dezvoltări imobiliare, cu preponderenţă în Europa de Est, printre ţările vizate fiind România, Slovacia şi Serbia. Mai precis NEPI activează în domeniul centrelor comerciale şi clădirilor de birouri, printre proiectele notabile se numără: Mega Mall, Promenada Mall, Aupark Kosice Mall (Slovacia) şi Iris Titan Shopping Center.

Profitul înregistrat de NEPI pe anul 2015 a fost de 752,9 milioane de lei, în creştere cu un procent de 79% faţă de exerciţiul financiar precedent.

Compania este listată pe AIM (piaţa de investiţii alternativă) de la Londra, pe Bursa de la Johannesburg şi este a treia cea mai mare companie de pe Bursa de Valori Bucureşti.

New Europe Property Investments PLC (simbol bursier, pentru Bursa de Valori Bucureşti, NEP) are în prezent o capitalizare bursieră de 13,87 miliarde de lei, în ultimul an preţul acţiunilor a simţit o apreciere de 13,95%, iar în data de 15 martie preţul unei acţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti era de 49,9 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO