Profesii

Cine este Jon Garrison, noul directorul financiar al UPC România

Jon Garrison vine de la o companie a Liberty Global din Germania. Sursa foto: Upc

Jon Garrison vine de la o companie a Liberty Global din Germania. Sursa foto: Upc

Autor: Adrian Dumitrache

05.08.2014, 12:20 415

"UPC România anunţă că Jon Garrison este noul director financiar al companiei. Garrison va prelua toate activităţile legate de zona financiară a UPC România şi va fi responsabil de coordonarea departamentelor Finance & Accounting, Billing & Collection, Procurement & General Services, susţinând strategia de dezvoltare a UPC România. Anterior numirii sale în această poziţie, Garrison a fost, din 2010, director financiar adjunct în cadrul Unitymedia KabelBW GmbH, companie parte din Liberty Global", se arată într-un comunicat al UPC România remis MEDIAFAX.

Garrison şi-a început cariera după ce a absolvit Universitatea din Denver, unde a obţinut şi un master în domeniul financiar - contabil. A fost Audit Senior Manager pentru Deloitte în Denver şi Londra timp de 7 ani.

În 2005, el s-a alăturat companiei Liberty Global în poziţia de VP Technical Accounting, responsabil pentru politica financiar-contabilă a operaţiunilor europene ale grupului.

Garrison a lucrat în Amsterdam timp de 4 ani şi jumătate. În vara anului 2010, s-a mutat la Koln unde a preluat poziţia de Co-Chief Financial Officer în cadrul Unitymedia KabelBW, unde a coordonat operaţiunile financiare, cele legate de taxe şi trezorerie, relaţiile cu investitorii, dezvoltarea afacerii şi activităţile de conformitate.

UPC România este unul dintre principalii jucători locali pe piaţa de telecomunicaţii prin cablu.

Cu 1,18 milioane de clienţi, compania furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 300 de localităţi.

Serviciile digitale oferite de UPC România îi conectează pe cei 1.179.500 de clienţi la universul digital şi le oferă experienţe uimitoare.

UPC România este parte a grupului american Liberty Global, un important jucător în industria mondială de comunicaţii prin cablu, cu operaţiuni în 14 ţări.

Funcţia de director financiar nu exista în cadrul UPC România înainte de numirea lui Garrison în această poziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO