Profesii

Cine este Norbert Hofer, politicianul de extremă dreaptă care are cele mai mari şanse să ajungă preşedintele Austriei

Cine este Norbert Hofer, politicianul de extremă...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2016, 12:39 1421

Politicianul de extremă-dreapta Norbert Hofer se clasează pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidenţial din Austria, arată sondaje efectuate la ieşirea de la urne.

Conform sondajelor, Norbert Hofer, candidatul Partidului Libertăţii (FPO, extremă-dreapta), a obţinut 36,7% din voturi.

El este un membru onorar al ”frăţiei” Pennal conservative Marko-Germania şi un cavaler al Ordinului Sf. Gheorghe. El este căsătorit, are 4 copii şi locuieşte în sudul Burgenland, Austria.

 Din 1996 până în 2007, Hofer a fost secretar regional de partid al FPO (Partidul Libertăţii din Austria) Burgenland. Din 2006 a devenit preşedinte adjunct al unui unei ramuri divizii provinciale a partidului. El a fost speaker în probleme de energie şi mediu din 2006 până în 2015 şi a militat pentru oamenii cu dizabilităţi din partea FPO în Consiliul Naţional al Austriei.

Hofer a devenit al Treilea Preşedinte al Consiliului Naţional al Austriei pe 29 octombrie 2013, succedându-l pe Martin Graf. Pe 28 ianuarie 2016, Partidul Libertăţii din Austria l-a prezentat în calitate de candidatul pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Norbert Hofer, născut pe 2 martie 1971 (45 de ani), a crescut în Pinkafeld Burgenland şi a absolvit Colegiul Tehnic de aviaţie în Eisenstadt. Din 1991 până în 1994 a lucrat ca inginer de sistem pentru Lauda Air Engineering.

Printre hobby-urile sale se numără şi sporturile aviatice, care i-au adus în 2003 o accidentare serioasă la coloană. În urma accidentului, Hofer suferă parţial de un sindrom paraplegic, care îi afectează funcţiile motorii la membrele inferioare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO