Profesii

Cine este românca de 31 de ani, brand manager peste o bere care se vinde în 38 de ţări

Cine este românca de 31 de ani, brand manager peste o...

Autor: Ioana David

15.09.2013, 19:38 7179

SABMiller, care în România deţine producătorul de bere Ursus Breweries, a numit-o pe Laura Andrei (foto) în poziţia de international senior brand manager al berii Kozel. Din această funcţie, Laura Andrei, 31 de ani, coordonează activităţile de marketing din 38 de ţări. Ea lucrează din 2006 în cadrul Ursus Breweries, cel mai mare producător local de bere după cifra de afaceri, şi a ajuns la a doua poziţie internaţională după cea din 2011-2012, când a fost global brand manager al berii Peroni Nastro Azzurro.

Citiţi aici povestea româncei care a plecat în Cehia să crească un brand de bere

Laura Andrei a preluat poziţia de brand manager din Cehia în iunie, iar cele mai mari pieţe externe pentru brandul Kozel sunt Rusia, Slovacia, Finlanda, Ungaria, Marea Britanie. În prezent, Kozel nu se vinde în România. Laura Andrei nu a dorit să precizeze care sunt vânzările globale ale acestui brand, spunând numai că „este cel mai vândut brand de bere cehesc“ şi că este un brand premium. Printre brandurile din portofoliul SABMiller din Cehia se mai află Pilsner Urquell sau Gambrinus.

Din aprilie 2012 până în iunie anul acesta, Laura Andrei a fost senior brand manager în cadrul Ursus Breweries, poziţie din care a coordonat activitatea de marketing a brandurilor Peroni, Redds, Pilsner Urquell, Stejar, Azuga, iar anterior a lucrat în cadrul biroului din Londra al SABMiller în poziţia de global brand manager al Peroni Nastro Azzurro.

În prezent, de la biroul din Praga, spune că are în vedere ca brandul Kozel să păstreze un trend ascendent, după doi ani de creştere. „Kozel a fost pe o pantă ascendentă în majoritatea ţărilor în care este prezent.“

Citiţi mai multe pe zfcorporate.ro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO