Profesii

Cine este şeful Institutului Naţional de Statistică, cel care a trimis fără să anunţe România în recesiune

Cine este şeful Institutului Naţional de Statistică,...

Autor: Anelis Baciu

15.08.2014, 11:24 9119

Tudorel Andrei (48 de ani) conduce Institutul de Statistică de anul trecut. El a început studiile superioare în 1985 la Facultatea de Cibernetică şi Planificare Economică din ASE pe care a absolvit-o după patru ani. În 1992 el a început studiile de doctorat, specializarea statistică economică, la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul ASE timp de patru ani. 

Din al doilea an de doctorat, s-a înscris şi la Facultatea de Matematică de la Universitea din Bucureşti, devenind licenţiat în matematică în 1997. Un an mai târziu, Tudorel Andrei a început studii aprofundate în econometrie şi economie matematică, la Universitatea de Ştiinţe Sociale din Toulouse, departamentul de economie matematică, pe care le-a finalizat în 1999. Începând din iunie 2003 este profesor universitar doctor la facultăţile de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, Finanţe, Management. Tudorel Andrei este în învăţământul universitar din 1991.

Vedeţi înregistrarea unei emisiuni ZF Live cu Tudorel Andrei

Şeful Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, este acuzat de preşedintele Traian Băsescu de min­ciu­nă prin omisiune pentru faptul că nu a anuntat public în România faptul că a revizuit datele privind creşterea PIB pe pri­mul trimestru de la un plus de 0,2 % (anun­ţat pe 7 iulie) la un minus de 0,2%.

Având în vedere că economia a înregistrat o scădere de 1% în T2 faţă de T1, înseamnă că din punct de ve­dere tehnic economia a reintrat în rece­siune, situaţie din care ieşise în 2012.

„Este o situaţie mai neplăcută trecerea de la o creştere economică de 0,2% la minus 0,2%, însă în septembrie vom avea o nouă revizuire conform Eurostat, a declarat Tudorel Andrei în cadrul unei emisiuni televizate la DIGI.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO