Profesii

Ciorbea, avizat pentru poziţia de membru în Consiliul ASF

Ciorbea, avizat pentru poziţia de membru în Consiliul ASF

Autor: Andi Manciu

31.03.2014, 17:27 204

Deputatul PDL Andreea Paul l-a întrebat pe Ciorbea ce anume îl recomandă pentru a face parte din Consiliul ASF, în condiţiile în care nu deţine experienţa necesară prevăzută în Legea ASF, respectiv "o experienţă profesională în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor".

Fostul premier a susţinut că a fost singurul şef de promoţie "cu zece pe linie" în 45 de ani de comunism la facultăţile de drept şi de ştiinţe sociale fără să fie membru de partid.

"Ce înseamnă asta? Unu, că notele nu le-am obţinut pentru activitate politică, şi doi, că am avut nota maximă şi la drept financiar, şi la legislaţie economică, privind relaţiile economico-financiare, administrative şi contractuale dintre unităţile socialiste, şi respectiv la contracte speciale privind asigurări şi reasigurări", a replicat Ciorbea.

El a mai menţionat că a urmat cursuri post-universitare la Facultatea de Drept din Bucureşti şi ulterior a fost cadru didactic.

"Dar dacă nu vreţi să-mi luaţi în considerare perioada în care am fost cadru didactic, vă rog să o luaţi în considerare pe aceea de 4 ani, cât am fost procuror care am lucrat în Parchetul General, la Direcţia de cauze civile, şi am pus concluzii la Tribunalul suprem, deci la instanţa supremă, în litigiile dintre unităţile socialiste, care vizau de multe ori sute de milioane sau miliarde de lei la valoarea de atunci. Deci patru ani, lăsăm la o parte activitatea didactică, şi cei opt ani de administrare, de gestionare, nemijlocită, ca principal responsabil al averii sindicatelor, a doua avere a ţării, al patrimoniului Capitalei şi respectiv patrimoniului statului român. În total, oricum s-ar face calculele, depăşesc cu mult cifra aceasta de nouă ani", a mai spus Ciorbea.

Senatorul PNL a fost avizat favorabil de comisiile de buget-finanţe pentru poziţia de membru neexecutiv în Consiliul ASF, cu 49 de voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO