Profesii

Cluj: Peste 80 de candidaţi admişi cu media 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB

Cluj: Peste 80 de candidaţi admişi cu media 10 la...

Autor: Vasile Magradean

29.07.2019, 00:03 310

Reprezentanţii UBB au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că alte medii de 10 au fost obţinute la specilizarea Informatică în limbile română şi maghiară.

„UBB Cluj-Napoca este o universitate căutată de olimpici, un număr de 82 de candidaţi fiind admişi cu media 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică, majoritatea, 33, la Informatică în limba engleză, la buget. De asemenea, au fost înregistrate 19 medii de 10 la Informatică în limba română, tot la buget, şi 17 la Informatică în limba maghiară. Un singur candidat la Informatică în limba germană a obţinut media 10. Au fost înregistrate medii de 10 atât la buget, cât şi la taxă la specializările Matematică, Informatică şi Matematică-Informatică. În total, la această facultate au fost declaraţi admişi aproape 900 de absolvenţi de liceu”, au spus sursele citate.

Dintre cei peste 80 de candidaţi cu media 10, 35 au fost admişi fără concurs, ca urmare a premiilor şi a menţiunilor obţinute la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare la care au participat, 14 fiind admişi cu media 10 în urma notelor obţinute la Concursul Mate-Info organizat de UBB în primăvara anului 2019.

„Alţi 47 de candidaţi au obţinut media 10 în urma aplicării opţiunii de participare la faza naţională a olimpiadelor cuplată cu obţinerea notei 10 la proba de Matematică sau Informatică a examenului de Bacalaureat”, au subliniat reprezentanţii UBB.

Înscrierile la UBB se încheie în 31 iulie, universitatea clujeană pregătind o nouă sesiune de admitere începând cu data de 11 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO