Profesii

Cluj: UBB şi University of Hull lansează un program de MBA pentru antreprenori

Cluj: UBB şi University of Hull lansează un program de...

Autor: Laurentiu Cotu

07.10.2014, 15:05 933

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în colaborate cu University of Hull din Marea Britanie, Banca Transilvania şi compania Electrogrup, deţinută de fraţii Mureşan, lansează un program de studii internaţionale de business, EMBA (Executive Master of Business Administration). Programul va demara în luna februarie 2015 şi se adresează persoanelor care sunt în business de cel puţin trei ani.

Cursurile vor fi susţinute la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj de profesori de la University of Hull, iar curricula, stilul de predare şi de examinare sunt după modelul britanic, conform unui comunicat al UBB Cluj. Diploma de absolvire este acordată de University of Hull, iar MBA-ul este acreditat internaţional de AMBA (The Association of MBAs), respectiv de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), de cea din urmă beneficiind doar 5% dintre cele 13.000 de şcoli MBA din lume. Directorul programului este dr.Andrew Taylor, cu aproape 20 de ani de experienţă ca antreprenor şi consultanţă în management.

“Anticipăm un interes mare din partea executivilor de calibru din zonă, pentru a-şi dezvolta educaţia şi abilităţile prin intermediul acestui program’’’, a declarat Terry Williams, Decan al Hull University Business School. University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie şi, anual, peste 20.000 de studenţi. Conform Studiului National Student Survey realizat în 2013, în Marea Britanie, University of Hull este în top 10, din cele 103 poziţii, privind gradul de satisfacţie a studenţilor.

’’Universitatea noastră are privilegiul de a găzdui primul Executive MBA oferit de către o universitate britanică, Hull University Business School, contribuind prin aceasta la procesul de schimbare a educaţiei economice în România. Cursanţii vor beneficia de aportul unor specialişti internaţionali în formarea şi dezvoltarea capacităţilor manageriale”, a spus Ioan-Aurel Pop, Rector Universitatea Babeş-Bolyai Cluj.

Pentru a urma cursurile acestui EMBA este necesară îndeplinirea unor condiţii: minim trei ani de experienţă în domeniul în care cursanţii au specializare, rezultate foarte bune la licenţă şi atestat de limbă engleză. Durata programului este de 2 ani, iar investiţia în studii este de 7.500 de euro pe an, sumă care poate fi achitată în rate. Pentru a facilita accesul la EMBA a unui număr cât mai mare de persoane, Banca Transilvania are în ofertă soluţii de finanţare.

’’Prin acest parteneriat plasăm Clujul în comunitatea selectă a centrelor universitare care au şcoli internaţionale de business’’, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Omul de afaceri Teofil Mureşan, CEO şi proprietar al Electrogrup, spune că a susţinut, prin intermediul companiei pe care o conduce, numeroase proiecte în educaţie, domeniu pe care îl consideră esenţial pentru evoluţia societăţii noastre.

’’Credem că parteneriatul public-privat este deosebit de important în furnizarea unor servicii de calitate în educaţia managerială, motiv pentru care susţinem acest proiect”, a spus Teofil Mureşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO