Profesii

CNIPMMR despre taxa de solidaritate: ”Se produce o bulversare a mediului de afaceri, în special a IMM-urilor, privind predictibilitatea sarcinilor fiscale”

CNIPMMR despre taxa de solidaritate: ”Se produce o...

Autor: Simona Tatu

19.10.2017, 15:19 364
Intenţia ministrului finanţelor Ionuţ Mişa de a introduce o taxă de solidaritate de 2%, prin care se doreşte asigurarea angajatului în cazul în care firma intră în insolvenţă, stârneşte revolta Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), care spune că nu este de acord cu introducerea acesteia şi că aceasta bulversează mediul de afaceri. ”CNIPMMR nu este de acord cu introducerea unei taxe de solidaritate de 2%, plătită de angajator, deoarece produce bulversarea mediului de afaceri, în special a IMM-urilor, privind predictibilitatea sarcinilor fiscale. De asemenea, taxa de solidaritate nu are o destinaţie clară, valoarea acestei contribuîii este plătită în prezent, iar destinaţia sumelor este clar cunoscută”, a spus Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO