Profesii

Compania care nu duce lipsă de oameni calificaţi: ”Dacă mă întrebaţi care e cel mai important bun al acestei companii, am să vă răspund că e forţa de muncă”

Compania care nu duce lipsă de oameni calificaţi:...

Autor: Bogdan Angheluţă

03.06.2017, 18:05 2027

Nokian Tyres, unul dintre principalii producători de anvelope la nivel global, se pregăteşte de extinderea businessului şi extinderea cotei de piaţă în afara Europei. Despre planurile pe termen mediu şi valoarea la care se vor ridica investiţiile companiei vorbeşte Andrei Pantioukhov, preşedinte interimar şi CEO al Nokian Tyres.

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă îşi are rădăcinile în anul 1898, când a fost înfiinţată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de Cauciuc Finlandeză; compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Sediul central al Nokian Tyres se află în Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

În 2015, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar marja de profit de peste 20%. Acesta este şi motivul pentru care Nokian Tyres nu caută extinderea afacerii pe segment de buget.

”De când am început businessul în Rusia, în 2004, am reuşit să devenim lideri de piaţă pe segmentele premium şi medium. Pe cel premium, spre exemplu, vindem de două ori mai multe anvelope decât principalul concurent, producătorul Michelin“, notează CEO-ul companiei.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO