Profesii

Compania de audit şi consultanţă PwC România promovează zece directori în practicile de Taxe, Audit şi Consultanţă

Compania de audit şi consultanţă PwC România...

Autor: Cristina Bellu

07.09.2021, 10:49 1210

PwC România anunţă că promovează zece directori în cadrul serviciilor de Consultanţă fiscală şi juridică, Audit şi Consultanţă de Management, începând cu 1 octombrie.

Astfel, Alexandru Enea, Alexandru Gozun, Oana Stanciu şi Andreea Bocioacă devin directori în practica de Consultanţă pentru afaceri, Andreea Negruţiu director în Audit, Anca Macovei, Irina Marinescu, Monica Todose şi Mihail Boian directori în cadrul serviciilor fiscale şi juridice, iar Codruţ Vasile director în echipa IT Global.

Alexandru Enea lucrează în domeniul consultanţei de 14 ani, dintre care 12 ani în consultanţă de management pentru mediul de afaceri din România şi Europa Centrală şi de Est (ECE). Este specializat în industria energetică, dar are o experienţă importantă şi în retail, FMCG, farma şi servicii medicale.

Alexandru Gozun s-a alăturat echipei PwC Moldova în 2011 şi s-a implicat activ în dezvoltarea şi implementarea politicilor publice, inclusiv a celor relevante pentru procesul de integrare europeană a Moldovei. Este membru al Consiliului de Administraţie al Camerei de Comerţ Americane din Moldova (Amcham) şi al Asociaţia Businessului European (EBA).

Andreea Bocioacă este expertă în tranzacţii, având peste 14 ani de experienţă. Este specializată în reorganizarea şi restructurarea afacerilor (BRS) şi-a petrecut ultimii 2 ani şi jumătate la biroul PwC din Londra, unde şi-a dezvoltat în continuare cunoştinţele şi reţeaua, fiind bine conectată cu practica globală de BRS. Este practician calificat în insolvenţă şi este implicată în proiecte TS, evaluări şi NPL.

Oana Stanciu are este 20 de ani de experienţă atât în planificare strategică, cât şi în implementarea schimbărilor strategice de afaceri în organizaţii complexe. Senior strategist, cu accent pe Serviciile Financiare, Oana este pasionată de lucrul în organizaţii cu culturi colaborative şi medii provocatoare.

Andreea Negruţiu este specializată în domeniul asigurărilor, cu un background financiar solid. A făcut parte din numeroase proiecte în toate industriile serviciilor financiare. În prezent, pe lângă audit, dezvoltă practica actuarială locală în cadrul PwC România, colaborând îndeaproape cu echipe actuariale cu experienţă din reţeaua PwC din Europa Centrală şi de Est (ECE), extinzându-şi rolul pe diverse proiecte de non-audit.

Anca Macovei este specializată în taxe indirecte, având o experienţă extinsă în jurisprudenţa română şi europeană în acest domeniu. Are aproape zece ani de experienţă în probleme de TVA, consilierea clienţilor din diverse industrii precum retail, IT, logistică, imobiliare, financiare şi bancare, producţie, auto şi aeronautică.

Irina Marinescu are o experienţă profesională de peste 16 ani, din care zece ani în PwC. Este specializată în domeniul Mobilităţii Globale, oferind consultanţă companiilor multinaţionale cu privire la chestiuni legate de impozitarea angajaţilor, inclusiv conformitatea cu impozitul pe venit, asigurări sociale internaţionale, politicile de egalizare a impozitelor şi conformitatea cu salariile globale.

Mihail Boian s-a alăturat PwC în 2010 şi a dezvoltat o expertiză extinsă care acoperă diverse taxe şi impozite, dar şi probleme de drept public şi civil, conducând una dintre echipele de litigii fiscale ale firmei de avocatură D&B david şi Baias, în cadrul căreia este partener. Este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, are un master în fiscalitate şi este membru al Baroului Bucureşti din 2009.

Monica Todose are peste 13 ani de experienţă în domeniul taxării, cu accent principal pe preţurile de transfer. În perioada 2007 - 2018,  a fost Director al Direcţiei Preţuri de Transfer şi Soluţii Fiscale din cadrul ANAF, coordonând toate activităţile legate de emiterea de acorduri de preţ în avans, decizii fiscale, precum şi iniţiativele pentru rezolvarea sau prevenirea dublei impuneri pentru contribuabilii români.

Codruţ Vasile s-a alăturat PwC România în 2009 ca Junior Consultant. În 2012 a devenit responsabil pentru dezvoltarea aplicaţiilor şi managementul inovaţiei în PwC ECE, ocupându-se de multe proiecte legate de raţionalizarea, transformarea şi automatizarea proceselor de afaceri şi a platformelor asociate. Începând cu 1 noiembrie 2020 a fost numit Chief Technology Officer pentru PwC ECE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO