Profesii

O companie de recrutare românească vrea să aducă 12.500 de angajaţi tanzanieni pe piaţa muncii locală. Circa 30% dintre ei vor merge în industria uşoară, 20% în construcţii, 20% în HoReCa şi 30% în agricultură

O companie de recrutare românească vrea să aducă...

Autor: Ramona Cornea

23.09.2023, 13:54 18614

În contextul nevoii tot mai mari a pieţei locale de angajaţi calificaţi şi necalificaţi, compania Citadela SRBC Group îşi propune să aducă forţă de muncă provenită din Tanzania. Mai exact, compania de recrutare îşi propune să plaseze pe piaţa locală, anual, peste 12.500 de angajaţi proveniţi din Tanzania.

“Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group.

Citadela SRBC Group îşi propune ca circa 30% dintre angajaţii aduşi din Tanzania să fie plasaţi în companii de industrie uşoară – producători de mobilier, textile, etc. De asemenea, o altă pondere importantă este cea a lucrătorilor în construcţii – 20% - , cât şi cea a angajaţilor din HoReCa, de 20%.  Restul de 30% vor fi plasaţi în special în industria agricolă sau cea de creştere a animalelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels