Profesii

Companiile britanice prefera executivii cu background financiar

Companiile britanice prefera executivii cu background financiar
19.05.2008, 22:40 29

Pregatirea economica a executivilor este considerata in continuare primordiala pentru cele mai importante companii din Marea Britanie, atunci cand vine vorba de numirea unui CEO. Un studiu realizat de firma de recrutare Robert Half, care a analizat toti executivii companiilor incluse in indicii FTSE 100 si Standard & Poor's Global 100, a relevat faptul ca este mult mai probabil ca directorii executivi britanici care sunt numiti in companii sa aiba, cu precadere, un background economic, comparativ cu executivi din alte tari. Totodata, directorii executivi britanici sunt mai tineri, au o atitudine pozitiva si tind sa ramana mai mult timp intr-o pozitie, fata de executivii altor state.
Aproximativ 4 din 10 directori executivi din Marea Britanie si-au construit drumul catre o functie de top pe baza financiara, comparativ cu doar 2,5 din 10 directori executivi ai companiilor incluse in indicele S&P. In medie, un CEO S&P ramane in aceeasi functie pentru patru ani si trei luni, comparativ cu cinci ani si cinci luni pentru un CEO FTSE 100. "Analiza a evidentiat ca cele mai mari companii din lume pun in continuare accentul pe abilitatile financiare ale omului atunci cand aleg sa-si desemneze liderii boardului, iar acest lucru este putin probabil sa se schimbe deoarece liderii din business trebuie sa faca fata unei perioade de incertitudini existenta in pietele financiare", spune Phil Sheridan, managing partner al Robert Half.
Din perspectiva britanica, studiul a aratat ca unii dintre directorii executivi seniori din Marea Britanie si-au ridicat cariera pe o fundatie economica. Un exemplu este Willie Walsh, CEO al British Airways, care inainte de numirea in functie ocupa pozitia de director financiar.
Comparativ cu directorii executivi din Marea Britanie, cei ai companiilor din S&P Global 100 sunt la baza ingineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO