Profesii

Companiile clujene Farmec şi Terapia pregătesc elevi pentru piaţa muncii

Companiile clujene Farmec şi Terapia pregătesc elevi...

Autor: Georgiana Mihalache

04.02.2019, 18:43 387

Companiile Farmec şi Terapia din Cluj, care activează în domeniul producţiei de cosmetice, respectiv de medicamente pe piaţa locală, au încheiat un acord de colaborare cu Colegiul Tehnic Ana Aslan pentru a pregăti elevi în cadrul unor stagii de practică în fabricile pe care le deţin.

„Încurajăm copiii să se înscrie la cursurile colegiului Ana Aslan pentru a urma o carieră de operator în industria de medicamente şi produse cosmetice, probabil cea mai frumoasă profesie din lume, pentru că vor contribui direct, prin ceea ce fac zi de zi, la creşterea duratei şi calităţii vieţii românilor”, a spus Dragoş Damian, directorul general al Terapia, potrivit unui comunicat de presă.

Cele două companii oferă burse lunare pentru perioada de pregătire teoretică şi practică, dar şi stimulente materiale şi financiare în funcţie de performanţă.

În baza acestui acord vor fi încheiate anual contracte de pregătire practică a elevilor din învăţământul dual în domeniul de pregătire profesională „Chimie Industrială” şi în calificarea profesională de operator în industria de medicamente şi produse cosmetice.

Astfel, elevii claselor de învăţământ profesional se vor integra mai uşor la un loc de muncă, în contextul în care în piaţă există o criză a personalului calificat de care se plâng majoritatea antreprenorilor.

Farmec şi Terapia vor organiza stagiile de pregătire practică a elevilor în cadrul laboratoarelor şi a secţiilor de producţie, punând la dispoziţie resursele informaţionale şi echipamente.

„Întregul proiect are ca scop formarea profesională de calitate a elevilor, în vederea angajării lor după absolvire în conformitate cu nivelul de pregătire şi competenţele certificate, iar acesta credem că este unul dintre cele mai importante beneficii, având în vedere piaţa forţei de muncă din România. O piaţă a muncii de calitate este premisa necesară unei economii competitive şi attractive”, a spus Mircea Turdean, director general al Farmec.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO