Profesii

Companiile ies din nou la vanatoare de specialisti IT

Companiile ies din nou la vanatoare de specialisti IT

Click pentru imaginea intreaga

06.11.2006, 18:10 22

Companiile din IT au lansat in saptamana care a trecut cea mai complexa oferta de angajare, nu mai putin de 40 de pozitii find scoase la concurs de unii dintre principalii jucatori de profil.
Oracle, Siveco sau Infineon sunt doar cateva dintre companiile care au publicat anunturi de recrutare pentru diferite pozitii de middle management sau de specialisti. Profilul candidatului vizat de companii este de regula absolventul unei specializari tehnice, cunoscator al limbii engleze. Cea mai complexa oferta a prezentat-o Oracle, unul dintre cei mai vizibili recrutori pe piata in vara care a trecut, care a anuntat saptamana trecuta nu mai putin de 28 de posturi vacante.
Jucatorii din FMCG si cei din industria farmaceutica sunt pe locul doi la oferte de recrutare, cu 14, respectiv 16 joburi vacante.
Companiile din industria farmaceutica sunt in cautare atat de reprezentanti medicali pentru principalele orase ale tarii, cat si manageri. Astfel, Ozone este in cautarea unui regulatory&product quality manager pentru Bucuresti, in timp ce Europharm cauta un responsabil inregistrari produse farmaceutice si un specialist in asigurarea calitatii-responsabil validare.
InBev, producatorul marcilor Stella Artois si Beck's, cauta nu mai putin de 14 specialisti pentru mai multe regiuni ale Europei. Pe langa cerintele specifice fiecarui post, toti candidatii trebuie sa fie absolventi ai unei facultati cu profil tehnic, sa aiba experienta de minimum trei ani pe o pozitie de management in domeniu, cunostinte legislative, contextuale ale pietelor emergente, sa cunoasca limba engleza, precum si cunostinte bune in procese automatizate.
Printre cele mai interesante joburi propuse de InBev se numara cele de maintenance systems specialist, filed based specialist, automation specialist.
Mai multe companii au decis in ultimul timp sa deruleze procese de recrutare in Romania, in special datorita competentelor tehnice si lingvistice, precum si datorita fortei de munca relativ ieftine comparativ cu alte piete europene.
Compania de project management Bovis anunta ca este in cautarea a 12 specialisti, printre pozitiile vizate fiind project managers, assistant project managers, construction managers, site administrators.
Renault a anuntat ca va recruta pana la sfarsitul acestui an aproximativ 100 de oameni pentru centrul de inginerie Renault Tehnologies Romania, unde vor fi create cateva dintre cele 26 de modele pe care le va lansa Renault in urmatorii ani si care va fi instalat provizoriu la Bucuresti.
"Am demarat deja procesul de recrutare si intentionam sa angajam 100 de oameni in acest an si aproximativ 1.000, anul viitor", a declarat Constantin Stroe, vicepresedinte Automobile Dacia.
Stroe a precizat ca recrutarea nu vizeaza doar inginerii, intrucat simultan cu recrutarea, va fi infiintat si un centru de formare.
"Primul test se face la telefon, una dintre cerinte fiind cunoasterea a doua limbi straine de circulatie, engleza si franceza. Specializarea si aptitudinile tehnice sunt importante, dar nu e o conditie eliminatorie, pentru ca investim in formarea 'on the job'", a mai precizat Stroe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO