Profesii

Companiile sunt nevoite să devină tot mai creative pentru a-şi ţine echipele la birou. Ana Vişian, BestJobs: Candidaţii vor să regăsească în spaţiul de lucru o parte dintre facilităţile de acasă şi chiar să existe posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Autor: Cristina Bellu

10.08.2022, 10:30 82

Mai mult de jumătate dintre angajaţi lucrează în continuare remote sau îşi împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului. În plus, aceştia au început să aibă aşteptări tot mai mari de la angajatori privind beneficiile pe care le acordă pentru a-i convinge să se întoarcă la birou, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Potrivit acestuia, în prezent, 24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv remote, alţi 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului şi doar 42% s-au întors complet la birou.

Deşi activitatea de la distanţă rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenţi spun că ar fi convinşi să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort şi să-i facă să se simtă ca acasă.

Pe lista beneficiilor „altfel” care ar face mersul la birou mai atractiv se numără mâncarea sau gustările gratuite (44%), un design al biroului care să permită distanţarea de colegi (31%) şi care să includă mai multe zone verzi (31%), un spaţiu de relaxare (29%), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%) şi, nu în ultimul rând acces nelimitat la fructe şi cafea de specialitate (21%).

Totodată, 13% spun că ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să îşi aducă animalul de companie la job.

„Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influenţat cel mai mult felul în care angajaţii se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă şi asigurările de sănătate, candidaţii, mai ales cei obişnuiţi cu lucrul de acasă, vor să regăsească şi în spaţiul de lucru facilităţile pe care le aveau în propriul cămin. Tocmai de aceea, regăsim pe lista de dorinţe lucruri ca acces la fructe şi cafea de specialitate, mâncare şi gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie ”,  spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii, atât echipelor existente, cât şi pentru poziţiile pentru care recrutează în prezent prin platforma BestJobs, rămân în continuare bonurile de masă, cursurile de specialitate şi abonamentele sau asigurările private de sănătate.

Pe listă se adaugă şi bonusuri de performanţă sau pentru vacanţă, programe de dezvoltare personală şi de creştere a coeziunii echipei, cafea la birou, program flexibil, decontare a transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă, potrivit datelor din platforma BestJobs.

Mai puţin de jumătate dintre angajaţi se bucură însă în prezent de facilităţi extra la actualul job, cum ar fi să aibă spaţii verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare şi gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%).

Sondajul BestJobs mai arată că 6 din 10 angajaţi şi-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităţilor preferate de angajaţi, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-şi personalizeze spaţiul de lucru pentru a-l face mai primitor şi mai confortabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO