Profesii

Companiile Work Inn Locations, Profi Rom Food şi Huawei Technologies conduc clasamentul celor mai mari zece angajatori de muncitori asiatici de pe piaţa locală

Companiile Work Inn Locations, Profi Rom Food şi Huawei...

Autor: Ramona Cornea

26.04.2023, 00:07 1027

O agenţie de plasare de forţă de muncă, un mare jucător din comerţ şi o companie de tehnologie sunt cei mai mari angajatori de muncitori asiatici, arată datele transmise de Inspecţia Muncii, la solicitarea Ziarului Financiar.

Astfel, clasamentul celor mai mari angajatori români de forţă de muncă din Asia este condus de Work Inn Locations, o agenţie de plasare de forţă de muncă din Bucureşti, cu 506 muncitori asiatici. Pe locul al doilea în clasament este Profi Rom Food, un jucător din comerţul local controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, cu 470 de muncitori asiatici. 

Datele de la Ministerul Finanţelor arată că Profi a avut în 2021 un număr mediu de 15.980 de angajaţi, însă reprezentanţii companiei au spus anterior pentru ZF că numărul angajaţilor se ridică la aproape 27.000 de persoane, argumentând că diferenţa vine din faptul că 800 de magazine partenere Profi îşi declară individual angajaţii.

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai mari angajatori de muncitori asiatici este Huawei Technologies, cu 409 de astfel de angajaţi.  Huawei are în România peste 1.700 de angajaţi, dintre care angajaţii locali reprezintă aproximativ 80%, după cum au transmis reprezentanţii companiei Ziarului Financiar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO