Profesii

Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. Mihai Găvan, HCM Global Sales Director, TotalSoft: În TotalSoft sunt peste 100 de joburi disponibile astăzi şi asta îmi spune că lucrurile merg într-o direcţie bună a pieţei

Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii....

Autor: Ramona Cornea

24.03.2022, 13:14 80

Mihai Găvan, HCM Global Sales Director în cadrul TotalSoft, afirmă că în compania sa sunt peste 100 de joburi disponibile astăzi, un indicator că lucrurile merg într-o direcţie bună a pieţei. 

 

”Toate companiile de IT au crescut foarte mult în perioada asta, indiferent că discutăm de soluţii dedicate departamentelor de resurse umane sau alte tipuri de soluţii de tip financiar, contabil, raportări şi aşa mai departe. Pentru companiile de IT, lucrurile au fost bune. Am remarcat o creştere puternică faţă de 2020 atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi din punctul de vedere al nevoii pe care trebuie să o acoperim, nevoia de digitalizare a fost puternic accelerată în acest context.  În TotalSoft sunt peste 100 de joburi disponibile astăzi şi asta îmi spune că lucrurile merg într-o direcţie bună a pieţei. Au mers bine lucrurile în perioada asta, avem o dezvoltare foarte frumoasă în perioada aceasta”, a declarat Mihai Găvan în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. 

 

Ce a mai declarat Mihai Găvan în cadrul conferinţei: 

 

• Cred că suntem într-o interpretare greşită a datelor. Noi astăzi vorbim despre noul standard. McKinsey a făcut o analiză la nivel global pe 20.000 de joburi şi doar 25% dintre ele se pretează la work from home. Noi astăzi ne concentrăm pe o minoritate – munca de acasă se aplică doar pe anumite verticale. Dacă facem o paralelă cu România, 75% dintre angajaţii din România nu lucrează de acasă, deci nu cred că putem să vorbim de o majoritate de work from home sau noua eră a muncii. 

 

• Circa 60% dintre joburile pe care le avem astăzi nu existau în anii 1990, iar în 2035 circa 70% dintre joburile de astăzi nu vor mai exista. Cred că nu ne uităm în direcţia care trebuie. Din punctul meu de vedere, direcţia ar trebui să fie dată de cum facilităm crearea joburilor în acest context.  Singurul aspect pe care voiam să-l punctez era să nu scoatem excepţia ca regulă. 

 

• Flexibilitatea în muncă este pilonul principal pe care trebuie să ne concentrăm în viitor. 

 

• Cred că în multe cazuri birourile sunt locuri mai sigure decât blocurile de locuinţe. 

 

• Astăzi, decizia de a veni la birou a oamenilor din TotalSoft nu este a top managementului, este la nivelul misiunii. Birourile noastre sunt deschise. 

 

• Astăzi, preocuparea HR-ului este să reuşească să ofere nişte servicii de sprijin pentru angajaţi, politică de suport în zona de stabilitate emoţională. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO