Profesii

Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. Mitu Morega, Product Manager Shiftin, HTSS: Am auzit de la angajaţi că au nevoie să fie ascultaţi, angajatorii să fie flexibili cu programul lor de lucru şi să nu mai fie această comunicare unidirecţională

Conferinţa ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii....

Autor: Ramona Cornea

24.03.2022, 13:13 65
Mitu Morega, Product Manager al aplicaţiei de planificare a turelor de lucru Shiftin, dezvoltată de compania HTSS, afirmă că angajaţii spun că au nevoie să fie ascultaţi, vor angajatorii să fie flexibili cu programul lor de lucru şi să nu mai fie această comunicare unidirecţională dinspre companie spre ei. 
 
”Noi am construit o aplicaţie Shiftin pentru planificarea turelor. Peste tot am auzit de la angajaţi că au nevoie să fie ascultaţi, angajatorii să fie flexibili cu programul lor de lucru şi să nu mai fie această comunicare unidirecţională de la companie către ei cu privire la program. Astfel, le-am dat posibilitatea la nivel de echipă să-şi facă singuri programul de lucru”, a declarat Mitu Morega în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2022: Resetarea pieţei muncii. 
 
Ce a mai declarat Mitu Morega în cadrul conferinţei: 
 
• Ideea de planificare a turelor astăzi se vede ca fiind foarte dinamică. Mai mult ca niciodată, dinamica aceasta despre care vorbesc acum ţine de dinamica de zi cu zi, dinamica omului din spatele angajatului din o companie, dinamica omului din spatele managerului de echipă, dinamica fluctuaţiei pieţei. 
 
• 25% dintre angajaţi care pot lucra de acasă sunt puţini pentru a putea numi asta noul standard. Restul de 75% sunt cumva coordonaţi în mod direct sau indirect de cei care lucrează de acasă. 
 
• Legislaţia muncii este respectată în proporţie de 100% în aplicaţia de planificare a turelor. Primul lucru pe care l-am implementat a fost respectarea legislaţiei muncii. Apoi au fost dorinţele şi preferinţele angajaţilor, care trebuie respectate. În al treilea rând sunt nevoile de business. 
 
• Există mai multe tipuri de deficit de forţă de muncă: un deficit real, adică nu am om care să îmi deservească businessul, dar există şi un deficit perceput în mod greşit, o distribuţie ineficientă pe care eu le am deja. 
 
• Care sunt cele mai efervescente domenii în care oamenii se programează  să vină la lucru sunt angajaţii din prima linie, companiile care au angajaţi ce merg fizic la lucru. Pentru noi este important şi urgent să abordăm oamenii din prima linie, cei care merg fizic la muncă. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO