Profesii

Conpet Ploieşti l-a numit pe Dorin Tudora director general provizoriu şi a declanşat procedurile pentru alegerea unui nou CEO

Conpet Ploieşti l-a numit pe Dorin Tudora director...

Autor: Tibi Oprea

05.02.2021, 16:09 407

Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) a anunţat vineri la bursa de la Bucureşti că l-a numit pe Dorin Tudora în funcţia de Director General provizoriu, începând cu data de 5 februarie şi până la finalizarea derulării procedurii de recrutare şi selecţie a noului CEO, respectiv până la data de 04 iunie 2021 inclusiv.

Toate atribuţiile şi responsabilităţile aferente calităţii de Director General (inclusiv delegările acordate de către C.A.) vor fi exercitate deDorin Tudora de la data numirii acestuia, respectiv data de 05.02.2021.

Tudor a fost director general adjunct din februarie 2020 încoace. În ianuarie, Timur-Vasile Chiş a renunţat la mandatul de CEO, iar în locul lui a fost numită Mihaela Anamaria Dumitrache, pe atunci director general adjunct.

Totodată, prin decizia Consiliului de Administraţie din 5 februarie s-a aprobat declanşarea procedurii de recrutare şi selecţie a Directorului General şi s-a mandatat Comitetul de Nominalizare şi Remunerare pentru derularea acesteia, urmând ca la viitoarea şedinţă a CA să se stabilească etapele procedurii de selecţie, termenele maximale şi calendarul aferent procedurii şi să se supună aprobării C.A. criteriile de recrutare şi selecţie, anunţul de selecţie şi calendarul procedurii.

“În vederea îndeplinirii Planului de administrare şi de management precum şi pentru îndeplinirea indicatorilor de performanţă ai administratorilor şi ai Directorilor cu contract de mandat, în urma propunerilor şi discuţiilor din şedinţă, Consiliul de Administraţie a decis semnarea de către Directorul General provizoriu a unui Acord la data numirii în funcţie şi preluării mandatului, având ca obiect asumarea şi continuitatea Planului de administrare şi management”, se arată în raportul publicat la bursă.

Conpet are 848,4 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,7% de către statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. De la începutul anului, acţiunile COTE înregistrează un avans de 27,3%, pe fondul unui rulaj de 19 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO