Profesii

Răsturnare de situaţie în piaţa muncii: „Creşte interesul pentru joburile de la stat, mai sigure şi mai bine plătite ca în privat“

Răsturnare de situaţie în piaţa muncii: „Creşte...

Autor: Adelina Mihai

04.02.2017, 00:37 1475

Salariile mai mari, programul mai relaxat şi stabilitatea locului de muncă de la stat au condus la o răs­turnare a situaţiei de pe piaţa mun­cii din perspectiva candidaţilor, care preferă să aplice pentru joburile de la stat în detrimentul celor de la privat.

 „Asistăm în ultimul timp la o creştere a interesului pentru joburile de la stat, mai sigure şi mai bine plătite că urmare a ultimelor creşteri salariale, în detrimentul sectorului privat, mai puţin sigur şi cu câştiguri salariale mai mici sau legate strict de performanţă“, a spus Nicu Durău, human resources & general affairs director în cadrul producătorilor de aluminiu Alro Slatina şi Alum Tulcea.

Începând cu această lună, sala­riile medii din administraţia publică au crescut cu 20%, acestea venind în completarea unor măsuri similare efectuate la finalul anului trecut, când au crescut salariile în educaţie şi în sănătate.

Salariul mediu de la stat a fost de 2.900 de lei brut pe lună în 2015, în timp ce în sectorul privat salariul mediu a fost de 2.100 de lei brut pe lună, iar diferenţele probabil că s-au accentuat în 2016 şi în 2017 pe fon­dul majorărilor salariale din sectorul bugetar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO