Profesii

Cristina Gheorghe, HR manager la Billa: Căutăm să pregătim vânzători, măcelari şi bucătari, dar elevii de la profesională pleacă să lucreze în străinătate sau pe vase

Cristina Gheorghe, direc­torul de resurse umane al Billa România

În Austria şi în Germania învăţământul profesional are un istoric de 30 de ani, iar şcolile de profil fac faţă cu greu cererii venite din partea tinerilor.

Cristina Gheorghe, direc­torul de resurse umane al Billa România În Austria şi în Germania învăţământul profesional are un istoric de 30 de ani, iar şcolile de profil fac faţă cu greu cererii venite din partea tinerilor.

Autor: Corina Mirea

22.06.2015, 00:06 762
Elevii care urmează în prezent cursurile unei şcoli profesionale din România au ales să înveţe o meserie nu pentru că şi-au dorit să aibă o diplomă de muncitor calificat, ci pentru că nu au reuşit să ia notă de trecere la exa­menul de capacitate. Iar odată ajunşi la cursurile de la profesională, cei mai mulţi se văd lucrând după absolvire în afara ţării sau pe vase, este de părere Cristina Gheorghe, direc­torul de resurse umane al retailerului alimentar Billa România.
 
„Am vorbit cu mai mulţi elevi de la clase profesionale din Bucureşti pentru că avem nevoie de vânzători, de bucătari şi măcelari. Cei mai mulţi spuneau că s-au înscris la cursuri pentru că nu au trecut de capacitate şi că nu se văd lucrând în România. Vor să plece pentru că sa­la­riile sunt mai mari, dar uită că există multe costuri şi acolo şi că probleme, greu­tăţi există în orice ţară“, susţine Cristina Gheorghe. Ea conduce în prezent politicile de HR pentru cei 3.500 de angajaţi pe care Billa îi are pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO