Profesii

Criza a lovit puternic în serviciile prestate populaţiei, unde afacerile au scăzut cu peste 80% în aprilie 2020

Criza a lovit puternic în serviciile prestate...

Autor: Cristina Bellu

20.06.2020, 13:14 991

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, s-a depreciat în aprilie cu 83,4% comparativ cu perioada simi­lară a anului trecut, ca urmare a scăderilor con­semnate în afacerile agenţiilor de pariuri, turistice, în serviciile de coafură şi înfrumuseţare şi în acti­vităţile hotelurilor şi restauran­telor, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Astfel, comparativ cu aprilie 2019, afacerile din activităţile de jocuri de no­roc şi alte activităţi recreative s-au pră­buşit cu 97,4% în aprilie 2020, activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor cu 88,9%, serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare cu 87,2%, iar activităţile hotelurilor şi restaurantelor cu 77,9%, arată datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, aceasta a scăzut cu 78,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO