Profesii

Criza de pe piaţa forţei de muncă determină companiile din industrie să investească în digitalizare. "Industria 4.0 aduce inovaţii ce imprimă un ritm alert de schimbare, pe care industria românească trebuie să îl urmeze pentru a se menţine în competiţie"

Criza de pe piaţa forţei de muncă determină...

Autor: Cristina Bellu

07.06.2019, 11:14 229

Deficitul acut înregistrat pe piaţa forţei de muncă determină tot mai ulte companii din industrie să se îndrepte spre tehnologie, automatizare şi digitalizarea proceselor, potrivit datelor unui studiu realizat de Cult Market Research în perioada octombrie 2018 –martie 2019, la care au participat 300 de reprezentanţi ai companiilor din industria locală.

Astfel, 74% dintre companii consideră că digitalizarea reprezentată de noile tehnologii, robotizare,  servicii cloud, sisteme inteligente şi Big data, reprezintă principalul factor ce poate contribui la creşterea eficienţei activităţii desfăşurate.

Pe lângă digitalizare,modernizarea şi formarea forţei de muncă reprezintă pentru 61% dintre companii aspecte ce pot creşte eficienţa, în timp ce 49% mizează pe digitalizare pentru reorganizarea proceselor, 25% pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, iar 15% prin mecanizare.

,,A patra revoluţie industrială, denumită generic Industria 4.0, este încă la început de drum în România. Deşi aflate în etape incipiente ale implementării digitalizării, companiile din industrie privesc digitalizarea drept principala modalitate prin care pot creşte eficienţa companiei. Totuşi, companiile nu profită la capacităţi maxime de noile tehnologii’’, menţionează studiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO