Profesii

Cum arată topul companiilor pe baza aprecierilor angajaţilor: MassMutual Romania, Nobel, JYSK România, KRUK România şi Decathlon România

Cum arată topul companiilor pe baza aprecierilor...

Autor: Roxana Rosu

13.11.2022, 09:20 8367

MassMutual Romania, Nobel, JYSK România, KRUK România şi Decathlon România sunt cele mai apreciate companii de către angajaţi, potrivit „Top angajatori 2022”, clasament realizat între 16 noiembrie 2021 - 15 octombrie 2022 de platforma Undelucram.ro.

Poziţia în clasament este stabilită în funcţie de nota generală (70%) şi nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajaţi: oportunităţi de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri şi valori.

Anul trecut, pe prima poziţie s-a aflat UiPath, care a intrat direct în fruntea clasamentului.

În acest an, UiPath nu se află între primele zece poziţii din clasamentul general şi nici între primele cinci companii din topul IT.

Pe de alta parte, Microsoft România, companie care a fost de cele mai multe ori pe prima poziţie în clasament (de trei ori - în 2020, 2018 şi 2016), se află şi anul acesta în top, pe locul al şaptelea. Cea mai importantă noutate a acestei ediţii este introducerea unei noi categorii: cea a IMM-urilor, mai exact a companiilor cu mai puţin de 250 de angajaţi. Pe acest segment, cele mai apreciat firme au fost mReady, Softia, Pupa Milano, Dendrio şi Pixel Bowl Studio.

„Şi anul acesta se respectă tradiţia «organică » de a fi multe companii de IT prezente în top. Nu întâmplător folosesc cuvantul „organic”, ci tocmai pentru a întări că principalul contributor al clasamentului din top este angajatul. Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menţine şi inova zona de beneficii, iar acest lucru se traduce în nivelul de satisfacţie al angajaţilor. Îmbucurător este că şi alte industrii se inspiră de la ce fac angajatorii din IT, aplicând aceleaşi metode şi strategii care au la bază comunicarea şi transparenţa. Se observă tot mai puternic acest trend al angajaţilor care îşi orientează alegerile de carieră spre companii unde pot găsi un mediu de muncă incluziv, unde se simt trataţi cu empatie şi înţelegere şi unde atmosfera şi starea lor de bine sunt puse pe primul loc”, afirmă Costin Tudor, fondator şi CEO Undelucram.ro.

MassMutual, compania americană aflată pe primul loc în clasament, este unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul asigurărilor, iar din 2020 este prezentă în România prin două centre globale de servicii IT.

„Când am deschis cele două birouri MassMutual Romania în Bucureşti şi Cluj-Napoca, în august 2020, în timpul pandemiei, am pus bazele subsidiarei Massachusetts Mutual Life Insurance Company complet de la distanţă. Acum, am ajuns la 300 de angajaţi şi avem planuri mari de viitor”, a declarat Michael Makar, Head of MassMutual Romania.

 Top general:

  1. MassMutual Romania
  2. Nobel
  3. JYSK România
  4. KRUK România
  5. Decathlon România
  6. JTI România
  7. Microsoft România
  8. Google România
  9. BearingPoint România
  10. Tremend Software Consulting

TOP IMM-uri:

  1. mReady
  2. Softia
  3. Pupa Milano
  4. Dendrio
  5. Pixel Bowl Studio

Bănci:

  1. Libra Internet Bank
  2. ING Bank România
  3. Banca Transilvania
  4. Raiffeisen Bank
  5. BCR - Banca Comercială Română

BPO şi servicii:

  1. Allianz Services
  2. Majorel Romania
  3. TELUS International România
  4. Accenture România
  5. Societe Generale Global Solution Centre

Consultanţă:

  1. BearingPoint România
  2. Deloitte România
  3. KPMG România
  4. EY România
  5. PwC România

Retail non-alimentar:

  1. JYSK România
  2. Decathlon România
  3. Dedeman
  4. Altex România
  5. dm drogerie markt

Retail alimentar:

  1. Lidl România
  2. Kaufland România
  3. McDonaldăs România
  4. Carrefour România
  5. PENNY

Producţie bunuri de larg consum:

  1. JTI România
  2. Philip Morris România
  3. Procter & Gamble
  4. Coca-Cola HBC România
  5. British American Tobacco România

Producţie industrială:

  1. Hella România
  2. Preh România
  3. Continental România
  4. Schlumberger România
  5. Michelin România

Telecomunicaţii:

  1. Orange România
  2. Vodafone România
  3. Huawei România
  4. RCS&RDS
  5. Telekom România

Sănătate şi Farma:

  1. Regina Maria
  2. Catena
  3. Medlife
  4. Sanador
  5. OK Medical

IT&C:

  1. MassMutual Romania
  2. Nobel
  3. Microsoft România
  4. Google România
  5. Tremend Software Consulting
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO