Profesii

Cum faci rost de bani pentru MBA in criza

28.03.2010, 23:15 182

Cotrugli Business School ofera sase burse de EMBA SiMBA

Cotrugli Business School, o scoala de afaceri fondata in 2003 inLuxemburg, acorda in fiecare an cate sase burse care acoperapartial taxele pentru programele de EMBA si MBA ale scolii. Burselesunt in valoare totala de 45.000 de euro. Madalina Radulescu siRuxandra Badea, doua romance care si-au deschis propriile afaceripe piata locala, au castigat anul trecut cate o bursa care le-aacoperit jumatate din taxele pentru MBA la Cotrugli, program pecare il vor finaliza in luna octombrie. Cotrugli are peste 5.000 deabsolventi in Europa de Sud-Est, iar anul trecut a fost pentruprima data cand reprezenantii scolii si-au prezentat ofertaeducationala in Romania, in cadrul unui targ de MBA-uri. Din celesase burse oferite de scoala de afaceri, trei sunt pentru cei carevor urma programul de EMBA, in valoare de 9.000 de euro fiecare,iar alte trei pentru MBA, in valoare de 6.000 de euro fiecare.Pretul programului de EMBA este de 18.000 de euro, in timp cepretul unui MBA ajunge la 12.000 de euro. Inscrierile la programulde burse din acest an se pot face pana la finele lunii mai."Principalele criterii pe care trebuie sa le indeplineasca cei carevor sa obtina o bursa pentru programul de MBA sunt absolvirea uneifacultati cu profil economic, cunoasterea limbii engleze debusiness si experienta de lucru de minimum un an. Aceleasi criteriise aplica si pentru candidatii la EMBA, insa acestia trebuie saaiba cel putin trei ani experienta pe o pozitie manageriala", spuneDaniela Bervar, country manager pentru Slovenia in cadrul CotrugliBusiness School. Scoala de business are doua centre regionale, unulin Zagreb (Croatia) si unul in Belgrad (Serbia), unde invata inprezent mai bine de 250 de tineri manageri, middle manageri sauexecutivi de top.

Unicredit acorda 57.000 de euro pentru tinerii care vorun MBA In domeniul bancar

Grupul bancar UniCredit acorda burse totale sau partiale pentrutinerii absolventi care vor sa urmeze o cariera internationala insectorul bancar, in valoare totala de 57.000 de euro. Unul dintreprograme, "International Master of Business Administration inRetail Banking", este specializat pe sectorul de retail bancar sise va derula la Bologna. Pretul acestui MBA este de 25.000 de euro,iar bursa oferita de UniCredit acopera costul total al programului,la care se adauga alte 10.000 de euro pentru cheltuieli personale.Programul se adreseaza tinerilor care vor sa isi construiasca ocariera in domeniul retail banking, cu varste cuprinse intre 25 si32 de ani, absolventi de facultate si buni cunoscatori ai limbiiengleze, cu experienta de lucru de minimum trei ani in sectorulbancar. Cel de-al doilea masterat, "New Europe Master in Bankingand Entrepreneurship", este un program postuniversitar specializatin domeniul bancar si antreprenoriat, care se va derula laConegliano (Italia). Programul este adresat studentilor din EuropaCentrala si de Est si ofera posibilitatea mutarii in Italia. Taxade participare la acest program este de 25.000 de euro, suma careinclude cazarea, mesele si materialele de curs, insa candidatiiselectati vor primi burse in valoare de pana la 22.000 de euro dinpartea sponsorilor. Inscrierile la programul de burse, acordate deUniCredit in parteneriat cu Alma Graduate School si FondazioneCassamarca, se pot face pana la finele lunii iunie din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO