Cum pot primi 2.250 de lei pe lună de la stat firmele care vor să facă noi angajări

18 iul 2018 Autor: Adelina Mihai

Daniel Moreanu, avocat şi doctor în drept: „Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază de o sumă de 2.250 lei/lună pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie“.

Guvernul a publicat, pe 9 iulie, o ordonanţă de urgenţă care prevede modificări privind domeniul forţei de muncă, cu scopul de a creşte atractivitatea locurilor de muncă vacante, semnalează Daniel Moreanu, avocat şi doctor în drept.

„Angajatorii care încadrează în muncă următoarele categorii de persoane vor primi lunar o sumă în cuantum de 2.250 lei: pentru o perioadă de 12 luni în ipoteza angajării pe perioadă nedeterminată a unor absolvenţi ai instituţiilor de în­văţământ; pentru o perioadă de 12 luni în ipoteza angajării pe perioadă nedeterminată a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET – pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni;  şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor res­pective“, a spus Daniel Moreanu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2018

 
Cuvinte cheie:
primire
, angajari
, firme
, avocat
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide