Profesii

Cum vi s-a refuzat cererea de creştere salarială în ultimul an?

Cum vi s-a refuzat cererea de creştere salarială în ultimul an?

Autor: Adelina Mihai

25.06.2012, 00:06 2378

Solicitarea unei creşteri salariale într-o perioadă în care afacerile sunt în scădere, bugetele sunt îngheţate şi se fac restructurări poate părea o utopie, însă mai există angajaţi care "îndrăznesc" să facă acest lucru.

"Am cerut o creştere salarială după ce salariul nu mi s-a modificat deloc în ultimii trei ani. Am cerut să fiu evaluată, pentru că nu am mai fost evaluată de când m-am angajat (timp de 4 ani), pentru o majorare salarială. Mi s-a spus că degeaba cer evaluare, pentru că oricum nu sunt fonduri. Mi-am dat demisia", spune Andreea, 30 de ani, specialist în marketing. În alte cazuri, când există fonduri, angajaţilor li s-a spus că trebuie să muncească suplimentar sau că nu li se aprobă referatul de creştere salarială pentru că au fost trimişi la o conferinţă de dezvoltare personală în străinătate pe banii companiei.

"Nu mi s-a refuzat neapărat, dar mi s-a spus că trebuie să muncesc mai mult pentru un plus la salariu, în condiţiile în care atribuţiile mele depăşeau de mult timp fişa postului", spune Maria, 24 de ani.

Unii consultanţi spun însă că un discurs cu argumente bune, care să indice clar motivele obiective pentru care are nevoie angajatul de creştere salarială, dar şi alegerea unui moment potrivit pentru o astfel de solicitare pot da rezultate. Realitatea contrazice însă de multe ori teoriile de HR.

"I-am spus şefului că îmi dau demisia dacă nu îmi măreşte salariul. Mi-a promis că mi-l măreşte, am decis să rămân în companie, însă creştere salarială a rămas în continuare la stadiul de promisiune", spune Cătălina, care lucrează în cadrul unei ONG cu activităţi de cercetare.

Aţi încercat să obţineţi o creştere salarială în ultimul an? Care sunt argumentele pentru care aţi cerut majorarea salariului şi ce motive au invocat şefii pentru a vă refuza? Cum era discursul acestora în anii de boom economic?

Aşteptăm opiniile şi comentariile dvs. la adelina.mihai@zf.ro, pe http://www.zf.ro/profesii/ sau pe pagina de Facebook a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO