Profesii

Cum vor arăta salariile în Educaţie după adoptarea noilor proiecte de lege: Salariul mediu în învăţământ va ajunge la 9.500 de lei de la 6.500

Cum vor arăta salariile în Educaţie după adoptarea...

Autor: Petru Mazilu

12.07.2022, 13:02 2747

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat proiectele legilor educaţiei, care vor fi supuse dezbaterii publice. La capitolul salarizare, proiectul prevede o creştere a salariului mediu în învăţământ de la 6.500  de lei până la 9.500 de lei.

Potrivit ministrului, pentru prima oară într-o lege a educaţiei apare o reglementare care defineşte salariul debutantului ca fiind salariul mediu în economie. Este o creştere de 43%, a explicat Cîmpeanu.

Ca urmare, va creşte şi salariul mediu în sistem de 6.500 de lei, cât este în prezent, până la 9.500 de lei.

Aceste legi au un impact bugetar de 90% faţă de ce există în prezent, iar salariile vor reprezenta 15% din bugetul educaţiei pe partea de cheltuili, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat marţi proiectele legilor Educaţiei, care urmează să intre în consultare publică, după care vor ajunge spre adoptare în Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO