Profesii

Danone promovează o româncă în funcţia de director de resurse umane al diviziei de nutriţie infantilă din Franţa

Danone promovează o româncă în funcţia de director...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.02.2017, 12:01 950

Oana Fărcăşanu, care a ocupat în ultimii ani poziţia de director resurse umane pentru divizia de lactate Danone Europa Centrală şi de Est, preia funcţia de director resurse umane pentru Bledina Franţa, în cadrul diviziei de nutriţie infantilă a companiei Danone.

„Este cea de a doua experienţă internaţională în cadrul Grupului Danone pentru mine, prima fiind în 2007, tot în Franţa. E dificil să pleci, oricât de interesantă este provocarea profesională, dar mă ajută că las aici o echipă extraordinară de profesionişti”, a spus Oana Fărcăşanu.

Oana Fărcăşanu s-a alăturat companiei Danone în 2001 ca manager de resurse umane în echipa Danone România. Între 2007 şi 2008 a activat la Paris, pe poziţia de resources development manager, ulterior pe postul de HR Manager pentru Europa de Vest. Din 2009 a preluat poziţia de director de resurse umane al Danone România, iar din 2013 a deţinut poziţii regionale de coordonare, în 2015 fiind numită director resurse umane pentru Europa Centrală şi de Est.

După plecarea Oanei, responsabilităţile regionale vor fi preluate de Emilia Foteva, care revine în regiune de pe poziţia de Director HR, Danone Rusia. Activităţile de HR pentru România vor fi acoperite de echipa locală formată din Radu Petrescu, Irina Pălărie şi Andreea Arambasa.

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi, înregistrând în anul 2015 o cifră de afaceri de 484 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO